met paksoi en winterpeen
1. Breng een pan met water aan de kook. Bereid de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. | ||||||
2. Pel en snipper de rode ui fijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in halve maantjes. Verwijder de onderkant van de paksoi en snijd de rest in reepjes. | ||||||
3. Verhit olie in een ruime hapjes- of wokpan. Bak de ui samen met de rode currypasta voor 2-3 min op laag vuur. Voeg vervolgens de winterpeen en het witte deel van de paksoi toe aan de pan en bak 3-4 min mee. Blus af met kokosmelk en het sap van de helft van de limoen. Breng op smaak met peper en zout. Laat de curry met een deksel op de pan 8-10 min op laag vuur stoven. | ||||||
4. Snijd ondertussen de andere helft van de limoen in partjes en hak de koriander fijn. Roer de laatste minuut van het stoven het groene deel van de paksoi door de curry. Serveer de Thaise curry met zilvervliesrijst, een partje limoen en verse koriander. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Rode currypasta | 20 | 40 | gr |
Rode ui | 1 | 2 | st |
Paksoi | 1 | 2 | st |
Winterpeen | 1 | 2 | st |
Zilvervliesrijst | 170 | 340 | gr |
Kokosmelk | 100 | 200 | ml |
Koriander | 1 | 1 | bosje |
Limoen | 0,5 | 1 | st |
Ingrediënt
|
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Hapjespan/Wokpan
Energie (KJ) 2585, Energie (kcal) 617, Eiwit (g) 12, Koolhydraten (g) 81, Koolhydraten waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 26, Vetten waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 9, Zout (g) 1,7
Dit gerecht kan sporen van allergenen bevatten.