met sperziebonen en krieltjes
1. Breng een pan water aan de kook voor de krieltjes. Spoel de krieltjes af onder de kraan en verwijder eventuele oneffenheden. Halveer de krieltjes en kook in 10-15 min gaar. | ||||||
2. Pel de ui en snijd fijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in halve maantjes. Dop de sperziebonen en snijd deze door de helft. Snijd de tomaten in blokjes. | ||||||
3. Verhit een scheutje olie in een wok- of hapjespan. Fruit de ui en knoflook (uitgeperst) op laag vuur. Voeg de winterpeen, sperziebonen en tomaten toe en bak voor 4-5 min op middelhoog vuur. Roer de rode currypasta door de groenten en bak voor 1 min mee. Voeg daarna de kokosmelk toe en laat het geheel voor 5-8 min op laag vuur pruttelen. | ||||||
4. Giet de krieltjes af en roer door de Indiase korma heen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Hak de koriander fijn. Serveer de Indiase Korma met de verse koriander naar smaak. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Krielaardappels | 500 |
|
1000 | gr |
Rode currypasta | 20 |
|
40 | gr |
Kokosmelk | 200 |
|
400 | ml |
Ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Tomaten | 2 |
|
4 | st |
Sperziebonen | 200 |
|
400 | gr |
Winterpeen | 1 |
|
2 | st |
Koriander | 0,5 |
|
1 | bosje |
Ingrediënt
|
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Wok- of Hapjespan
Energie (KJ) 2108, Energie (kcal) 504, Eiwit (g) 11, Koolhydraten (g) 65 , Waarvan suikers (g) 14, Vetten (g) 20, Waarvan verzadigd (g) 16, Vezels (g) 12, Zout (g) 0
Dit gerecht kan sporen bevatten van allergenen.