Indiase Korma

met sperziebonen en krieltjes

25 - 30 minuten

Bereiding

1. Breng een pan water aan de kook voor de krieltjes. Spoel de krieltjes af onder de kraan en verwijder eventuele oneffenheden. Halveer de krieltjes en kook in 10-15 min gaar.
2. Pel de ui en snijd fijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in halve maantjes. Dop de sperziebonen en snijd deze door de helft. Snijd de tomaten in blokjes.         
3. Verhit een scheutje olie in een wok- of hapjespan. Fruit de ui en knoflook (uitgeperst) op laag vuur. Voeg de winterpeen, sperziebonen en tomaten toe en bak voor 4-5 min op middelhoog vuur. Roer de rode currypasta door de groenten en bak voor 1 min mee. Voeg daarna de kokosmelk toe en laat het geheel voor 5-8 min op laag vuur pruttelen.
4. Giet de krieltjes af en roer door de Indiase korma heen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Hak de koriander fijn. Serveer de Indiase Korma met de verse koriander naar smaak. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Krielaardappels 500
1000 gr
Rode currypasta 20
40 gr
Kokosmelk 200
400 ml
Ui (klein) 1
2 st
Knoflook 1
2 teentje
Tomaten 2
4 st
Sperziebonen 200
400 gr
Winterpeen 1
2 st
Koriander 0,5
1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout


Kookgerei

Kookpan, Wok- of Hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2108, Energie (kcal) 504, Eiwit (g) 11, Koolhydraten (g) 65 , Waarvan suikers (g) 14, Vetten (g) 20, Waarvan verzadigd (g) 16, Vezels (g) 12, Zout (g) 0

Allergenen

Dit gerecht kan sporen bevatten van allergenen.