en geroosterde tomaatjes
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in dunne ronde plakken en halveer de cherrytomaten. Leg de courgette en de cherrytomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten in de oven.
|
||||||
2. Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti. Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
|
||||||
3. Boerenkoolpesto: Doe de boerenkool samen met de zonnebloempitten, knoflook (uitgeperst), het sap van de citroen, de edelgistvlokken, salieblaadjes, peper en zout in een diepe kom. Voeg de olie toe aan de kom en pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een grove pesto.
|
||||||
4. Giet de spaghetti af in een vergiet zodra deze gaar is. Zet een koekenpan op laag vuur en bak de pesto 1-2 minuten aan. Roer de spaghetti door de pesto heen. Haal de courgette en de cherrytomaten uit de oven en voeg toe aan de pan met de spaghetti en de pesto. Hussel door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Cherrytomaten | 250 |
|
500 | gr |
Gesneden boerenkool | 100 |
|
200 | gr |
Zonnebloempitten | 60 |
|
120 | gr |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Citroen | 0,5 |
|
1 | st |
Edelgistvlokken | 10 |
|
20 | gr |
Salie | 0,5 |
|
1 | bosje |
Volkoren spaghetti | 170 |
|
340 | gr |
Courgette | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olie (ml) | 50 | 100 |
Peper en zout |
|
|
Olijfolie |
|
|
Oven, Kookpan, Staafmixer
Energie (KJ) 3470, Energie (kcal) 832, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 12, Waarvan suikers (g) 46, Vetten totaal (g) 46, Waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 16, Zout (g) 0
Dit gerecht bevat: Gluten*
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.