Bieten Tabouleh

met linzen en walnoten

25 - 30 minuten
Noten
Peulvruchten

Bereiding

1. Breng twee pannen water aan de kook voor de bulgur en de rode biet. Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Giet vervolgens af in een zeef of vergiet en spoel na met koud water. Doe de bulgur daarna in een grote saladekom.                        

2. Was de rode biet goed en snijd in kleine blokjes. Kook de blokjes in een pan met kokend water voor 15-20 min en giet af. Doe de helft van de blokjes in de kom van de keukenmachine of als je een staafmixer gebruikt in een hoge kom. Voeg 1 á 2 el citroensap, de balsamicoazijn en een snuf peper en zout toe aan de kom. Pureer tot een gladde dressing en zet deze even opzij.                        

3. Giet de linzen af in de zeef of vergiet en spoel met water. Snijd de komkommer ook in blokjes en de appel in dunne schijfjes. Snijd de lente ui in ringen. Hak de munt en de rucola grof..                        

4. Voeg de bietendressing, de overige bietenblokjes, komkommer, appel, lente ui, munt, rucola en de linzen toe aan de kom met de bulgur en hussel alle ingrediënten door elkaar. Verkruimel de walnoten boven de tabouleh salade en serveer direct. Eet smakelijk!                        

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Bulgur 150
300 gr
Rode biet 1
2 st
Linzen 1
2 blik
Citroen 0,5
1 st
Komkommer 1
2 st
Appel 0,5
1 st
Lente ui 1
2 st
Munt 0,5
1 bosje
Rucola 50
75 gr
Walnoten 30
60 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
2 personen

4 personen
Eenheid
Balsamicoazijn
1

2
el
Peper en zout




Kookgerei

Kookpan (2x), keukenmachine/staafmixer

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3046, Energie (kcal) 727, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 93, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 21, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 28, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat Gluten, Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten