met linzen en walnoten
1. Breng twee pannen water aan de kook voor de bulgur en de rode biet. Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Giet vervolgens af in een zeef of vergiet en spoel na met koud water. Doe de bulgur daarna in een grote saladekom.
2. Was de rode biet goed en snijd in kleine blokjes. Kook de blokjes in een pan met kokend water voor 15-20 min en giet af. Doe de helft van de blokjes in de kom van de keukenmachine of als je een staafmixer gebruikt in een hoge kom. Voeg 1 á 2 el citroensap, de balsamicoazijn en een snuf peper en zout toe aan de kom. Pureer tot een gladde dressing en zet deze even opzij.
3. Giet de linzen af in de zeef of vergiet en spoel met water. Snijd de komkommer ook in blokjes en de appel in dunne schijfjes. Hak de munt en de rucola grof..
4. Voeg de bietendressing, de overige bietenblokjes, komkommer, appel, munt, rucola en de linzen toe aan de kom met de bulgur en hussel alle ingrediënten door elkaar. Verkruimel de walnoten boven de tabouleh salade en serveer direct. Eet smakelijk!
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Bulgur | 150 | 300 | gr |
Rode biet | 1 | 2 | st |
Linzen | 1 | 2 | blik |
Citroen | 0,5 | 1 | st |
Komkommer | 1 | 2 | st |
Appel | 0,5 | 1 | st |
Munt | 0,5 | 1 | bosje |
Rucola | 0,5 | 1 | bak |
Walnoten | 30 | 60 | gr |
Ingrediënt
|
2 personen
|
4 personen
|
Eenheid
|
Balsamicoazijn*
|
1
|
2
|
el
|
Peper en zout
|
|
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan (2x), Keukenmachine/staafmixer
Energie (KJ) 3046, Energie (kcal) 727, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 93, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 21, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 28, Zout (g) 1
Dit gerecht bevat Gluten, Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten