met tofu
1. Breng een pan water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. | ||||||
2. Haal de tofu uit de verpakking en laat goed uitlekken. Snijd de tofu in blokjes en leg op een stuk keukenpapier. Duw het overtollige vocht uit de tofu. Verhit 1-2 el olijfolie in een ruime koekenpan en bak de tofublokjes 1-2 minuten per kant. Haal de tofu vervolgens uit de pan en zet even opzij op een bord. | ||||||
3. Snijd de spinazie fijn en doe in een kom, zet even opzij. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Bak de ui, gember, knoflook en de specerijenmix in de koekenpan 2-3 minuten op laag vuur. | ||||||
4. Draai het vuur vervolgens omhoog en voeg de spinazie en de tomaat toe aan de pan. Bak 3-4 minuten mee totdat de spinazie is geslonken en roer dan de plantaardige room erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout en voeg dan de tofublokjes weer toe aan de pan. | ||||||
5. Breng de vegan Saag op smaak met peper en zout en serveer met de zilvervliesrijst. |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Zilvervliesrijst | 170 |
|
340 | gr |
Tofu | 200 |
|
400 | gr |
Spinazie | 300 |
|
600 | gr |
Specerijenmix | 4 |
|
8 | gr |
Ui | 1 |
|
2 | st |
Teentje knoflook | 1 |
|
2 | st |
Tomaat | 1 |
|
2 | st |
Plantaardige room | 100 |
|
200 | ml |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2489, Energie (kcal) 593, Eiwit (g) 27, Koolhydraten (g) 74, Waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 19, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 8, Zout (g) 0
Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten