Vegan Saag Paneer

met tofu

30 - 35 minuten
Tofu

Bereiding

1. Breng een pan water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2. Haal de tofu uit de verpakking en laat goed uitlekken. Snijd de tofu in blokjes en leg op een stuk keukenpapier. Duw het overtollige vocht uit de tofu. Verhit 1-2 el olijfolie in een ruime koekenpan en bak de tofublokjes 1-2 minuten per kant. Haal de tofu vervolgens uit de pan en zet even opzij op een bord.
3. Snijd de spinazie fijn en doe in een kom, zet even opzij. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Bak de ui, gember, knoflook en de specerijenmix in de koekenpan 2-3 minuten op laag vuur.
4. Draai het vuur vervolgens omhoog en voeg de spinazie en de tomaat toe aan de pan. Bak 3-4 minuten mee totdat de spinazie is geslonken en roer dan de plantaardige room erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout en voeg dan de tofublokjes weer toe aan de pan.
5. Breng de vegan Saag op smaak met peper en zout en serveer met de zilvervliesrijst.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Zilvervliesrijst 170
340 gr
Tofu 200
400 gr
Spinazie 300
600 gr
Specerijenmix 4
8 gr
Ui 1
2 st
Teentje knoflook 1
2 st
Tomaat 1
2 st
Plantaardige room  100
200 ml

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie 
Peper en zout 

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2489, Energie (kcal) 593, Eiwit (g) 27, Koolhydraten (g) 74, Waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 19, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 8, Zout (g) 0

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten