Stamppot met paksoi

en kastanjechampignons

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd in stukken. Was de aardappels en voeg toe aan een kookpan met ruim water. Breng het water aan de kook en kook de aardappels 20-25 minuten. Bewaar bij het afgieten een kopje van het kookvocht.
  2. Snijd de kastanjechampignons doormidden of in kwarten. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 5-6 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens de ketjap en de sojasaus toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Schil de gember met een dunschiller en rasp met een fijne rasp. Snijd de rode peper fijn. Snijd de onderkant van de paksoi af en snijd de rest in repen. Snijd de rode puntpaprika in smalle reepjes.
  4. Verhit olie in de andere koekenpan en fruit de gember en rode peper hierin aan. Voeg vervolgens de paksoi en de puntpaprika toe aan de pan en wok een aantal minuten op hoog vuur.
  5. Giet de aardappels af en doe terug in de pan (Bewaar een kopje van het kookvocht). Schenk wat kookvocht bij de aardappels en prak ze met een stamper tot een gladde puree. Roer de gewokte paksoi en puntpaprika door de aardappelpuree heen en breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de lente ui in ringetjes. Verdeel de kastanjechampignons over de paksoistamppot heen en bestrooi met de lente ui en de sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Aardappels 600 1200 gr
Paksoi 1 2 st
Rode puntpaprika 0,5 1 st
Lente ui 1 2 st
Rode peper 0,5 1 st
Gember 0,5 1 st
Kastanjechampignons 250 500 gr
Sesamzaadjes 10 20 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Ketjap 2 4 el
Sojasaus 2 4 el

Kookgerei

Kookpan, koekenpan 2x

Voedingswaarde

Energie 486 kcal, Eiwit 14 g, Koolhydraten 73 g, Koolhydraten waarvan suikers 13 g, Vetten totaal 13 g, Vetten waarvan verzadigd 2 g, Vezels 8 g, Zout 4 g

Allergenen

Dit gerecht bevat: Sesam*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten