Gnocchi in romige tomatensaus

met geroosterde cherrytomaten

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de cherrytomaten doormidden en leg met de gesneden kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de cherrytomaten 20-25 minuten in de oven.
  2. Breng een pan water aan de kook voor de gnocchi. Pel de ui en snijd fijn en pers de knoflook uit. Snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaten en de courgette in blokjes.
  3. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui, rode peper en knoflook hierin aan. Draai het vuur iets omhoog en voeg de courgette toe aan de pan. Bak de courgette 2-3 minuten mee en roer dan de tomatenpuree en de tomaten door de andere ingrediënten heen. Laat even meebakken en schenk dan de plantaardige room in de pan en roer tot een romige tomatensaus.
  4. Voeg de gnocchi toe aan de pan met het kokende water en kook 2 minuten. Giet de gnocchi af en roer door de romige tomatensaus heen. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook fijn en bestrooi de gnocchi hier mee. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Gnocchi 500 1000 gram
Ui 1 2 stuks
Knoflook 2 4 tenen
Rode peper 1 2 stuks
Tomatenpuree 1 2 stuks
Tomaten 2 4 stuks
Bieslook 0,5 1 bosje
Plantaardige room 100 200 ml
Cherrytomaten 125 250 gram
Courgette 1 2 stuks

Kookgerei

Kookpan, koekenpan

Voedingswaarde

  


per portie
Energie (KJ) 2275
Energie (kcal) 538
Eiwit (g) 13
Koolhydraten (g) 100
Koolhydraten waarvan suikers (g) 12
Vetten totaal (g) 7
Vetten waarvan verzadigd (g) 2
Vezels (g) 10
Zout (g) 4

Allergenen

Gluten*
* Kan sporen van andere allergenen bevatten