Pasta a la Norma

met volkoren spaghetti

35 - 40 minuten
Volkoren

Bereiding

1.Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in ronde plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Verdeel de plakken aubergine over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper en rooster 25-30 min in de oven.
2. Breng een pan water aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Pel de ui en snijd fijn, pers de knoflook uit. Halveer de cherrytomaten en hak de oregano blaadjes grof.
3. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook hierin aan. Draai het vuur daarna omhoog en voeg de tomatenblokjes en de cherrytomaten toe aan de pan. Roer door en laat de tomaten met een deksel op de pan 8-10 min zachtjes sudderen. Proef de saus en breng op smaak met de oregano, peper en zout.
4. Giet de spaghetti af. Haal de aubergine uit de oven en roer samen met de spaghetti door de tomatensaus heen. Bestrooi de pasta a la Norma naar smaak met de edelgistvlokken en de chilivlokken naar smaak. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Volkoren spaghetti 170 250 gr
Aubergine 2 4 st
Ui 1 2 st
Knoflook 2 4 teentje
Oregano 0,5 1 bosje
Tomaten blokjes 400 800 gr
Cherrytomaten 125 250 gr
Chilivlokken naar smaak naar smaak
Edelgistvlokken 5 10 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Oven, Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2054, Energie (kcal) 486, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 71, Koolhydraten waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 13, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 14, Zout (g) 0,1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.