met volkoren spaghetti
1.Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in ronde plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Verdeel de plakken aubergine over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper en rooster 25-30 min in de oven.
|
||||||
2. Breng een pan water aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Pel de ui en snijd fijn, pers de knoflook uit. Halveer de cherrytomaten en hak de oregano blaadjes grof. | ||||||
3. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook hierin aan. Draai het vuur daarna omhoog en voeg de tomatenblokjes en de cherrytomaten toe aan de pan. Roer door en laat de tomaten met een deksel op de pan 8-10 min zachtjes sudderen. Proef de saus en breng op smaak met de oregano, peper en zout. | ||||||
4. Giet de spaghetti af. Haal de aubergine uit de oven en roer samen met de spaghetti door de tomatensaus heen. Bestrooi de pasta a la Norma naar smaak met de edelgistvlokken en de chilivlokken naar smaak. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Volkoren spaghetti | 170 | 250 | gr |
Aubergine | 2 | 4 | st |
Ui | 1 | 2 | st |
Knoflook | 2 | 4 | teentje |
Oregano | 0,5 | 1 | bosje |
Tomaten blokjes | 400 | 800 | gr |
Cherrytomaten | 125 | 250 | gr |
Chilivlokken | naar smaak | naar smaak |
|
Edelgistvlokken | 5 | 10 | gr |
Ingrediënt
|
Olijfolie |
Peper en zout |
Oven, Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2054, Energie (kcal) 486, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 71, Koolhydraten waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 13, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 14, Zout (g) 0,1
Dit gerecht bevat: Gluten.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.