Bloemkoolsteak met chimmichurri

en zoete aardappelpuree

30 - 35 minuten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool en snijd de bloemkool in plakken van ongeveer 3 cm dik. Besprenkel de bloemkool plakken met een klein beetje olie en bestrooi met de specerijenmix. Leg de bloemkool plakken op een bakplaat met bakpapier en rooster 15-20 min in de oven totdat de bloemkool beetgaar is.
2. Breng een pan water aan de kook voor de zoete aardappelen Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Voeg de zoete aardappelen toe aan de pan en kook 10-12 min totdat ze gaar zijn.
3. Chimmichurri: Pel de knoflook en de rode ui en snijd fijn. Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de pitjes en snijd vervolgens fijn. Pluk de blaadjes van de oregano en de peterselie en snijd ook fijn. Doe de knoflook, rode ui, rode peper, oregano en peterselie in een kom en voeg al roerend de olie toe. Breng op smaak met peper en zout.
4. Giet de zoete aardappelen af en vang hierbij een kopje van het kookvocht op. Doe de zoete aardappelen terug in de pan en prak met een stamper tot een gladde puree. Voeg eventueel een beetje van het kookvocht toe. Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout.
5. Hak de  amandelen grof. Verdeel de zoete aardappelpuree over de borden en leg de bloemkoolsteaks hier boven op. Serveer met de chimmichurri en de amandelen. Eet Smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Bloemkool 1
2 st
Zoete aardappelen 2
4 st
Paprikapoeder, gemalen komijn en koriander
4
8 gr
Bruine amandelen 50
100 gr
Oregano en peterselie 1
1 bosje
Rode ui 0,5
1 st
Rode peper 0,5
1 st
Knoflook 1
2 teentje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Extra vierge olijfolie (chimmichurri) (el) 4
8
Peper en zout



Olijfolie


Kookgerei

Oven, Kookpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3191, Energie (kcal) 763, Eiwit (g) 14, Koolhydraten (g) 74, Koolhydraten waarvan suikers (g) 25, Vetten totaal (g) 42, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 15, Zout (g) 0,56

Allergenen

Dit gerecht bevat: Noten *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.