Sticky Tempeh Bowl met rijst

en gele Sauercrowd

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Breng twee pannen water aan de kook voor de basmatirijst en de sperziebonen. Bereid de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.                     
  2. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten eruit met een lepel. Snijd de komkommer nu in smalle boogjes en zet even opzij. Dop de sperziebonen en kook ze 8-10 minuten totdat ze beetgaar zijn.                    
  3. Haal de tempeh uit de verpakking, snijd in dunne plakken en vervolgens in reepjes. Verhit een ruime scheut olie in een koekenpan en voeg de tempeh toe aan de pan zodra de olie goed heet is. Bak de tempeh 3-4 minuten rondom totdat de reepjes goudbruin zijn.                    
  4. Voeg nu de ketjap en de suiker toe aan de pan met de tempeh en roer 2-3 minuten door totdat de tempeh een beetje gekarameliseerd is.                    
  5. Giet de basmatirijst af en verdeel over de borden. Schep de sticky tempeh op de borden en serveer samen met de sperziebonen, komkommer en de sauercrowd. Eet smakelijk!                   

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Basmatirijst 170 340 gr
Sperziebonen 200 400 gr
Komkommer 1 2 st
Tempeh 150 300 gr
Rode peper 0,5 1 st
Gele sauercrowd 120 225 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
ketjap 3 6 el
suiker 1 2 tl

Kookgerei

Kookpan 2x, Koekenpan

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 2713
Energie (kcal) 650
Eiwit (g) 19
Koolhydraten (g) 89
Koolhydraten waarvan suikers (g) 17
Vetten totaal (g) 22
Vetten waarvan verzadigd (g) 3
Vezels (g) 9
Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten