Surinaamse Roti

met pompoen en sperziebonen

30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Snijd de ui, rode peper en de knoflook fijn. Was en schil de aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 2 centimeter.
  2. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui, rode peper en de knoflook hier een minuutje in aan. Voeg de tomatenpuree en de masala kruiden toe aan de pan en bak 1-2 minuten mee.
  3. Breng water aan de kook in de waterkoker. Roer de aardappelblokjes en de pompoenblokjes door de ingrediënten in de koekenpan heen en voeg het bouillonblokje en het water toe aan de pan. Roer door en laat met de deksel op de pan 15-20 min zachtjes sudderen op laag vuur. 
  4. Breng een pan met water aan de kook voor de sperziebonen. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook ze 6-8 min. Giet de sperziebonen vervolgens af in een vergiet.
  5. Verhit een scheutje olie in een andere koekenpan en bak de sperziebonen 4-5 min om hoog vuur.
  6. Verwarm de wraps kort op in de magnetron of in een droge koekenpan. Controleer of de aardappels en de pompoen gaar zijn en serveer de roti dan met de wraps en de gewokte sperziebonen.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 4 pers. Eenheid
Wraps 4 8 st
Ui 1 2 st
Knoflook 2 4 teen
Tomatenpuree 0,5 1 st
Masala specerijen 4 8 gr
Blokje groentebouillon 0,5 1 st
Rode peper 1 2 st
Aardappels 400 800 gr
Pompoenblokjes 200 400 gr
Sperziebonen 200 400 gr
Peterselie 1 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 4 pers. Eenheid
water 300 600 ml

Olie, peper en zout

Voedingswaarde

Energie: 609 kcal, vet: 16 g, waarvan verzadigd: 4 g, koolhydraten: 93 g, waarvan suikers:  11 g, eiwit: 16 g, vezels: 14 g, zout: 1,5 g