met rijstvermicelli
1. Haal de tofu uit de verpakking, laat goed uitlekken op een stukje keukenpapier en snijd vervolgens in blokjes. Meng voor de marinade de ketjap en de sriracha samen met een scheutje olie in een kom en laat de tofu hier 10 min in marineren. | ||||||
2. Schil de winterpeen met een dunschiller. Maak van de winterpeen en de komkommer dunne slierten met een dunschiller of een spirellisnijder. Snijd de slierten vervolgens in reepjes van ongeveer 5 centimeter. Maak de radijsjes schoon en snijd in dunne plakjes. Zet de rauwkost even opzij. | ||||||
3. Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker en doe de rijstvermicelli in een kom. Giet het kokende water op de rijstvermicelli en laat 4 min wellen. Giet de vermicelli vervolgens af en spoel na met koud water om plakken te voorkomen. | ||||||
4. Dressing: Snijd de rode peper en de knoflook fijn en pers het sap van de limoen uit. Meng de suiker en de rijstazijn met een klein scheutje water in een kom. Roer goed door totdat de suiker is opgelost. Voeg dan de rode peper, knoflook en het limoensap toe. | ||||||
5. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de gemarineerde tofublokjes hier gedurende 4 tot 5 min in rondom aan. | ||||||
6. Schep de rijstvermicelli op de borden en verdeel de winterpeen, de komkommer en de radijsjes eroverheen Leg de tofu er bovenop en bestrooi met de pinda's en de koriander. Serveer de Vietnamese Bun met de dressing en naar wens wat sojasaus. Eet Smakelijk. |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Rijstvermicelli | 0,5 | 1 | pak |
Winterpeen | 0,5 | 1 | st |
Komkommer | 1 | 2 | st |
Radijsjes | 0,5 | 0,75 | bosje |
Tofu | 200 | 400 | gr |
Koriander | 0,5 | 1 | bosje |
Limoen | 0,5 | 1 | st |
Pinda's | 30 | 60 | gr |
Rode peper | 0,5 | 1 | st |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Sriracha (el) | 0,5 | 1 |
Ketjap (el) | 2 | 4 |
Suiker (el) | 1 | 2 |
(rijst)azijn (el) | 2 | 4 |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
Kookpan, Koekenpan
Energie (kcal) 504, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 54, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 20, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 6, Zout (g) 0
Dit gerecht bevat: Soja, Pinda *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.