Bang Bang Tofu

met udon noedels

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan water aan de kook voor de udonnoedels. Haal de tofu uit de verpakking en laat goed uitlekken. Snijd de tofu vervolgens in blokjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster de tofu 15-20 minuten in de oven. Keer ze halverwege om.
  2. Schil de winterpeen met een dunschiller, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de komkommer ook in halve maantjes en de paksoi in stukken.
  3. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking en giet vervolgens af. Rooster de sesamzaadjes in een ruime koekenpan op laag vuur totdat ze beginnen te kleuren en doe dan in een ruime kom.
  4. Zet de koekenpan opnieuw op het vuur en verhit er wat olie in. Bak de winterpeen 2-3 minuten op middelhoog vuur en voeg dan de paksoi toe.
  5. Pers ondertussen de knoflook uit boven de kom met de sesamzaadjes en schil en rasp de gember. Breng water aan de kook, schenk in de kom erbij en laat het bouillonblokje hierin oplossen. Voeg nu ook de sojasaus, pindakaas, chilivlokken en de azijn toe en roer door.
  6. Voeg de tofublokjes toe aan de pan met de groenten en schenk de saus erbij, laat even sudderen. Roer vervolgens de udonnoedels en de komkommer erdoorheen. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Eet Smakelijk!

Wat we sturen

Ingredienten Hoeveelheid




udonnoedels 150
300
tofu 200
400
gember 0,5
1
teentje knoflook 1
2
kuipje pindakaas 1
2
blokje groentebouillon 0,5
1
chilivlokken 0,5
1
winterpeen 1
2
paksoi 0,5
1
komkommer 0,5
1
sesamzaadjes 10
20

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
witte wijnazijn 1
2 tl
balsamicoazijn 1
2 tl
water 200
400 ml
sojasaus 2
4 el

Kookgerei

Oven, Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 2422
Energie (kcal) 581
Eiwit (g) 27
Koolhydraten (g) 68
Koolhydraten waarvan suikers (g) 6
Vetten totaal (g) 21
Vetten waarvan verzadigd (g) 4
Vezels (g) 5
Zout (g) 6

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Sesam, Pinda*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten