met snelle guacamole
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in grove stukken. Snijd de tomaten in partjes. Pluk de blaadjes van de oregano en hak grof. Doe de paprika en tomaat in een kom en meng met de fijngesneden oregano en wat olie. Verspreid de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten.
Snijd het brood in plakken. Snijd de helft van de plakken in blokjes. Bestrijk de plakjes met wat (extra vierge) olie en bak 4-5 minuten af in de voorverwarmde oven. Leg de blokjes in de laatste 2 minuten in de oven.
Snijd de prei in ringen en spoel goed om onder de kraan. Pel en snipper de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een kookpan op laag vuur en fruit de prei en knoflook aan.
Voeg de geroosterde paprika, tomaat en broodblokjes toe aan de pan. Voeg het gekookte water en het bouillonblokje toe en pureer alles tot een gladde soep. Laat even verwarmen.
Pel en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Prak de avocado en meng met de rode ui, de rode peper, het sap van de citroen, peper en zout.
Serveer de soep met de broodjes met guacamole erover. Eet smakelijk!
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Rode paprika
|
2 stuks
|
4 stuks
|
Tomaat
|
4 stuks
|
8 stuks |
Oregano
|
0,5 bosje
|
1 bosje
|
Meergranen baguette
|
1 stuk
|
2 stuks
|
Prei
|
0,5 stuk
|
1 stuk
|
Knoflook | 1 stuk | 2 stuks |
Bouillonblokje | 1 stuk | 2 stuks |
Rode ui
|
0,5 stuk
|
1 stuk
|
Rode peper | 0,5 stuk | 1 stuk |
Avocado | 1 stuk | 2 stuks |
Citroen | 0,5 stuk | 1 stuk |
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Olie | 1-2 el | 2-3 el |
Water | 500 ml | 1000 ml |
Oven, kookpan
Energie: 510 kcal, vet: 30 g, waarvan verzadigd: 3 g, koolhydraten: 44 g, waarvan suikers: 16 g, eiwit: 11 g, vezels: 13 g, zout: 1 g