met koriander
1. Pel en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en de winterpeen en snijd in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Verwarm een scheutje olie in een diepe kookpan op laag vuur en fruit de ui, zoete aardappel en winterpeen voor 2-3 min tot de ui glazig is. | ||||||
2. Voeg de knoflook (uitgeperst) samen met de specerijen (naar smaak) toe aan de pan en bak 1 minuut mee. Voeg de helft van de kokosmelk, de helft van het water, bouillonblokje, sojasaus en pindakaas toe en breng het geheel aan de kook. Laat voor ongeveer 10 min zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is. | ||||||
3. Breng intussen een pan met water aan de kook voor de noedels en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
|
||||||
4. Zet een staafmixer in de pan met de zoete aardappel en de winterpeen en pureer tot een soep. Was de wilde spinazie en snijd deze in grove stukken. Voeg in delen toe aan de soep en roer door totdat de spinazie volledig is geslonken. | ||||||
5. Voeg de overige kokosmelk en het water (naar gewenste dikte) toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes. | ||||||
6. Serveer de kokos-zoete aardappelsoep in diepe kommen met de noedels erin en garneer met de blaadjes koriander naar smaak. Eet smakelijk! |
Ingrediënt
|
2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Zoete aardappel | 1 |
|
2 | st |
Kurkuma en chilivlokken | 4 |
|
8 | gr |
Groentebouillonblokje | 0,5 |
|
1 | blokje |
Wilde spinazie | 150 |
|
300 | gr |
Kokosmelk | 200 |
|
400 | ml |
Chinese mienoedels | 150 |
|
300 | gr |
Koriander | 0,5 |
|
1 | bosje |
Winterpeen | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Olie |
|
|
Water (ml) | 250 | 500 |
Sojasaus (el) * | 1 | 2 |
Pindakaas (el) * | 1 | 2 |
Peper en zout |
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg ze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan (2x), Staafmixer/Blender
Energie (KJ) 3443, Energie (kcal) 835, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 91, Koolhydraten waarvan suikers (g) 15, Vetten totaal (g) 40, Vetten waarvan verzadigd (g) 20, Vezels (g) 13, Zout (g) 3
Dit gerecht bevat: Gluten, Noten, Soja. *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten