Vegan rendang met friet

en zoetzure komkommer

25 - 30 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels en snijd eventuele oneffenheden weg. Snijd de aardappels in grove frieten. Doe de frieten in een kom met wat olie en een snuf zout. Hussel goed door elkaar en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30-35 min af in de voorverwarmde oven.
  2. Hak de rode peper fijn. Voeg de (rijst)azijn en suiker toe aan de steelpan en verwarm op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Snijd de komkommer in halve maantjes en giet het azijn-suikermengsel erover. Zet de zoetzure komkommer even in de koelkast om af te koelen. 
  3. Verwarm een scheutje olie in de koekenpan op laag vuur en verwarm de rendang in 5-6 min. 
  4. Serveer de frieten met de rendang en gebakken uitjes erover. Serveer de zoetzure komkommer ernaast. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Aardappels 500 1000 gr
Rode peper 0,5 1 st
Komkommer 1 2 st
PLNT Rendang 320 640 gr
Gebakken uitjes  20 40 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olie


(Witte wijn) azijn * 50 100 ml
Suiker 1 2 el
Peper en Zout


* Dit product niet in huis? Voeg ze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Oven, Steelpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2967, Energie (kcal) 711, Eiwit (g) 32, Koolhydraten (g) 81, Koolhydraten waarvan suikers (g) 29, Vetten totaal (g) 26, Vetten waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 7, Zout (g) 1,90

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Gluten.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.