Paella uit de oven

met vleestomaten en peterselie

Bereiding

#1 Verwarm de oven voor op 200 graden.

#2 Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de vleestomaat in dunne parten. Verwarm een scheutje olie in een hittebestendige hapjespan of koekenpan (heb je dit niet? Gebruik dan voor stap #4 een ovenschaal). Fruit de ui en knoflook aan op laag vuur.

#3 Voeg de paprika- en kurkumapoeder en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Kook intussen water in de waterkoker en los het groentebouillonblokje daarin op. 

#4 Bak de risottorijst 2 minuten mee in de hapjespan en giet vervolgens de bouillon erop. Roer goed door en verdeel vervolgens de partjes tomaat over de rijst. Zet de pan of ovenschaal voorzichtig in de voorverwarmde oven en bak in 20-25 minuten gaar. 

#5 Hak de peterselie grof. Serveer de paella met de gesneden peterselie. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Ui
1 stuk
2 stuks
Knoflook
1 stuk
2 stuks
Vleestomaten 2 stuks 4 stuks
Paprika- en kurkumapoeder
1-2 tl
2-3 tl
Tomatenpuree 1,5 el 3 el
Groentebouillonblokje
1 stuk
2 stuks
Risottorijst
 170 g 340 g
Peterselie naar smaak naar smaak

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 1-2 el 2-3 el
Water 500 ml 1 l

Kookgerei

Koekenpan of hapjespan, oven

Voedingswaarde

Energie: 521 kcal, vet: 12 g, waarvan verzadigd: 2 g, koolhydraten: 89 g, waarvan suikers: 10 g, eiwit: 11 g, vezels: 7 g, zout: 1 g

Allergenen

20 minuten koken + 25 minuten oventijd