met vleestomaten en peterselie
#1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
#2 Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de vleestomaat in dunne parten. Verwarm een scheutje olie in een hittebestendige hapjespan of koekenpan (heb je dit niet? Gebruik dan voor stap #4 een ovenschaal). Fruit de ui en knoflook aan op laag vuur.
#3 Voeg de paprika- en kurkumapoeder en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Kook intussen water in de waterkoker en los het groentebouillonblokje daarin op.
#4 Bak de risottorijst 2 minuten mee in de hapjespan en giet vervolgens de bouillon erop. Roer goed door en verdeel vervolgens de partjes tomaat over de rijst. Zet de pan of ovenschaal voorzichtig in de voorverwarmde oven en bak in 20-25 minuten gaar.
#5 Hak de peterselie grof. Serveer de paella met de gesneden peterselie. Eet smakelijk!
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Ui
|
1 stuk
|
2 stuks
|
Knoflook
|
1 stuk
|
2 stuks
|
Vleestomaten | 2 stuks | 4 stuks |
Paprika- en kurkumapoeder
|
1-2 tl
|
2-3 tl
|
Tomatenpuree | 1,5 el | 3 el |
Groentebouillonblokje
|
1 stuk
|
2 stuks
|
Risottorijst
|
170 g | 340 g
|
Peterselie | naar smaak | naar smaak |
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Olie | 1-2 el | 2-3 el |
Water | 500 ml | 1 l |
Koekenpan of hapjespan, oven
Energie: 521 kcal, vet: 12 g, waarvan verzadigd: 2 g, koolhydraten: 89 g, waarvan suikers: 10 g, eiwit: 11 g, vezels: 7 g, zout: 1 g
20 minuten koken + 25 minuten oventijd