Sesamrijst met sticky paddenstoelen

en zoetzure radijsjes

25 - 30 minuten

Bereiding

  1.  Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.                         
  2. Meng in een kom de (witte wijn)azijn en suiker. Snijd de radijs in plakjes en meng met de (witte wijn)azijn en suiker. Breng op smaak met peper en zout en schep zo nu en dan om.                        
  3. Snijd de paddenstoelen kleiner of halveer ze. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook uit en snijd de bosui in ringetjes. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar.                        
  4. Verhit wat olie in een koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten. Voeg de gember, knoflook en het witte deel van de bosui toe en bak nog 2 minuten.                         
  5. Voeg de bruine suiker, sojasaus en 2 el water per persoon toe. Laat een paar minuten al roerend indikken. Breng op smaak met peper en zout.                        
  6. Serveer de basmatirijst met de sticky paddenstoelen en ingelegde radijsjes. Garneer met de overige bosui en het sesamzaad. Eet smakelijk!                      

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Basmatirijst 170 g 340 g
Radijsjes
0,5 bosje
1 bosje
Oesterzwammen en champignons 350 g
700 g
Gember
1 el
2 el
Knoflook 2 stuks 4 stuks
Bosui 2 stengels 4 stengels
Sesamzaad 10 g 20 g

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 1-2 el 2-3 el
(Witte wijn)azijn 1 el 2 el
Suiker 1 tl 2 tl
Bruine suiker 2 el 4 el
Sojasaus 4 el 8 el

Kookgerei

Kookpan, koekenpan/hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2222, Energie (kcal) 530, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 90, Koolhydraten waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 9, Vetten waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 6, Zout (g) 5

Allergenen

Dit gerecht bevat: Sesam*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten