Spaghetti met Dutch Weed Dogs

met tijm en pompoenpitten

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verwarm een scheutje olie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de Dutch Weed Dogs rondom bruin aan. Haal ze uit de pan en leg opzij.
  3. Pel en snipper de rode ui en knoflook. Snijd de tomaten in blokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan op laag vuur en fruit de rode ui, knoflook, tomaat en tijm aan tot de tomaat uit elkaar begint te vallen.
  5. Halveer de cherrytomaten en voeg deze samen met de balsamicoazijn en agavesiroop toe aan de pan. Laat ongeveer 4-5 minuten zachtjes sudderen.
  6. Snijd de worstjes in plakjes en voeg toe aan de pan. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de spaghetti met het tomaat-mengsel en garneer met de pompoenpitten. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Spaghetti 170 340 gram
Rode ui 0,5 1 stuk
cherrytomaten 250 500 gram
Dutch Weed Dogs 3 6 stuks
Tijm 0,5 1 bosje
Pompoenpitten 20 40 gram
Knoflook 2 4 tenen
Tomaat 2 4 stuks

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 1-2 el 2-3 el
Balsamicoazijn 2 el 4 el
Agavesiroop 1 tl 2 tl

Kookgerei

Kookpan, koekenpan

Voedingswaarde

Energie (kJ) 3009, Energie (kcal) 717, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 82, Koolhydraten waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 28, Vetten waarvan verzadigd (g) 8, Vezels (g) 12, Zout (g) 1

Allergenen

Gluten, soja*
* Kan sporen van andere allergenen bevatten