Traybake met falafel en ovengroenten

en hummus-dressing

Bereiding

#1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder eventuele lelijke plekken van de zoete aardappel en gewone aardappel en snijd ze in kwarten. Halveer de kwarten vervolgens weer en meng de aardappel met wat olie en zout in een kom. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. 

#2 Snijd hapklare roosjes van de broccoli af. Verwijder de zaadlijst van de rode paprika en snijd in repen. Meng de broccoli en de rode paprika in een kom met wat olie en de ras el hanout. Verspreid ze over de bakplaat bij de aardappel, een andere bakplaat of in een ovenschaal. Bak 20-25 minuten af in de voorverwarmde oven.

#3 Verwarm een scheutje olie in de koekenpan en bak de falafelballetjes volgens de instructies op de verpakking. Meng intussen de hummus met een paar eetlepels water tot het een loperige saus wordt. Breng op smaak met peper en zout. 

#4 Serveer de gebakken aardappels en groenten met de falafelballetjes en hummus-dressing. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Zoete aardappel 350 g 700 g
Aardappel 200 g 400 g
Broccoli
1 stuk
2 stuks
Rode paprika
1 stuk
2 stuks
Ras el hanout
2 tl
4 tl
Falafel balletjes 1 bakje 2 bakjes
Hummus 60 g 120 g

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 1-2 el 2-3 el

Kookgerei

Oven, koekenpan

Voedingswaarde

Energie: 776 kcal, vet: 32 g, waarvan verzadigd: 5 g, koolhydraten: 91 g, waarvan suikers: 17 g, eiwit: 21 g, vezels: 22 g, zout: 2 g

Allergenen

25 minuten koken + 35 minuten oventijd