en hummus-dressing
#1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder eventuele lelijke plekken van de zoete aardappel en gewone aardappel en snijd ze in kwarten. Halveer de kwarten vervolgens weer en meng de aardappel met wat olie en zout in een kom. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
#2 Snijd hapklare roosjes van de broccoli af. Verwijder de zaadlijst van de rode paprika en snijd in repen. Meng de broccoli en de rode paprika in een kom met wat olie en de ras el hanout. Verspreid ze over de bakplaat bij de aardappel, een andere bakplaat of in een ovenschaal. Bak 20-25 minuten af in de voorverwarmde oven.
#3 Verwarm een scheutje olie in de koekenpan en bak de falafelballetjes volgens de instructies op de verpakking. Meng intussen de hummus met een paar eetlepels water tot het een loperige saus wordt. Breng op smaak met peper en zout.
#4 Serveer de gebakken aardappels en groenten met de falafelballetjes en hummus-dressing. Eet smakelijk!
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Zoete aardappel | 350 g | 700 g |
Aardappel | 200 g | 400 g |
Broccoli
|
1 stuk
|
2 stuks
|
Rode paprika
|
1 stuk
|
2 stuks
|
Ras el hanout
|
2 tl
|
4 tl
|
Falafel balletjes | 1 bakje | 2 bakjes |
Hummus | 60 g | 120 g |
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Olie | 1-2 el | 2-3 el |
Oven, koekenpan
Energie: 776 kcal, vet: 32 g, waarvan verzadigd: 5 g, koolhydraten: 91 g, waarvan suikers: 17 g, eiwit: 21 g, vezels: 22 g, zout: 2 g
25 minuten koken + 35 minuten oventijd