Meet Jack Rendang

met basmatirijst, sperziebonen en gebakken uitjes

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook voor de basmatirijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. 
  2. Breng nog een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook voor de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 10-12 minuten gaar.
  3. Snijd de komkommer in halve maantjes en meng de komkommer met de suiker en azijn.
  4. Verwarm een scheutje olie in de koekenpan en bak de rendang 4-5 minuten al roerend. 
  5. Giet de sperziebonen en rijst af.
  6. Serveer de rendang met de basmatirijst, sperziebonen, zoetzure komkommer en gebakken uitjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Basmatirijst
170 g
340 g
Sperziebonen
200 g
400 g
Komkommer
0,5 stuk 1stuk
Meet Jack Rendang 1 bakje 2 bakjes
Gebakken uitjes 20 g 40 g

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Azijn 2 el 4 el
Suiker 1 el 2 el

Kookgerei

Kookpan, oven/koekenpan?

Voedingswaarde

Energie: 588 kcal, vet: 13 g, waarvan verzadigd: 4 g, koolhydraten: 103 g, waarvan suikers: 3 g, eiwit: 22 g, vezels: 16 g, zout: 2 g