met kalamata olijven, kidneybonen en peterselie
1. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. | ||||||
2. Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in de diepe pan op laag vuur en fruit de ui zachtjes aan. Pel intussen de knoflook en snipper deze fijn. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de rode peper ook fijn. Halveer de cherrytomaten. | ||||||
3. Voeg de knoflook, rode peper en cherrytomaten toe aan de diepe pan. | ||||||
4. Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef of vergiet en spoel ze om onder de kraan. Haal de olijven uit de pot en halveer ze. Voeg de kidneybonen, olijven, gerookte paprikapoeder en (rode wijn)azijn toe aan de pan, samen met een kopje kookvocht uit de pan met spaghetti. Breng op smaak met peper en zout. Laat 4-5 minuten zacht pruttelen. | ||||||
5. Hak de blaadjes van de peterselie intussen fijn en giet de spaghetti af. Roer de spaghetti door de saus in de diepe pan heen. Garneer de pasta puttanesca met de verse peterselie. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Kalamata olijven | 0,5 |
|
1 | potje |
Ui | 0,5 |
|
1 | st |
Knoflook | 2 |
|
4 | teen |
Rode peper | 0,5 |
|
1 | st |
Volkoren spaghetti | 170 |
|
340 | gr |
Kidney bonen | 200 |
|
400 | gr |
Peterselie | 0,5 |
|
1 | bosje |
Cherrytomaten | 200 |
|
400 | gr |
Gerookte paprikapoeder | 4 |
|
6 | gr |
Ingrediënten
|
2 Personen
|
4 Personen
|
Olie
|
1-2 el
|
2-3 el
|
(Rode wijn)azijn
|
2 el
|
4 el
|
Kookpan, Diepe pan
Energie: 657 kcal, vet: 24 g, waarvan verzadigd: 3 g, koolhydraten: 79 g, waarvan suikers: 11 g, eiwit: 22 g, vezels: 18 g, zout: 2 g
Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten