X Pasta puttanesca (OUD)

met kalamata olijven, kidneybonen en peterselie

25 - 30 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
2. Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in de diepe pan op laag vuur en fruit de ui zachtjes aan. Pel intussen de knoflook en snipper deze fijn. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de rode peper ook fijn. Halveer de cherrytomaten.
3. Voeg de knoflook, rode peper en cherrytomaten toe aan de diepe pan.
4. Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef of vergiet en spoel ze om onder de kraan. Haal de olijven uit de pot en halveer ze. Voeg de kidneybonen, olijven, gerookte paprikapoeder en (rode wijn)azijn toe aan de pan, samen met een kopje kookvocht uit de pan met spaghetti. Breng op smaak met peper en zout. Laat 4-5 minuten zacht pruttelen.
5. Hak de blaadjes van de peterselie intussen fijn en giet de spaghetti af. Roer de spaghetti door de saus in de diepe pan heen. Garneer de pasta puttanesca met de verse peterselie. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Kalamata olijven 0,5
1 potje
Ui 0,5
1 st
Knoflook 2
4 teen
Rode peper 0,5
1 st
Volkoren spaghetti 170
340 gr
Kidney bonen 200
400 gr
Peterselie 0,5
1 bosje
Cherrytomaten 200
400 gr
Gerookte paprikapoeder 4
6 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten
2 Personen
4 Personen
Olie
1-2 el
2-3 el
(Rode wijn)azijn
2 el
4 el

Kookgerei

Kookpan, Diepe pan

Voedingswaarde

Energie: 657 kcal, vet: 24 g, waarvan verzadigd: 3 g, koolhydraten: 79 g, waarvan suikers: 11 g, eiwit: 22 g, vezels: 18 g, zout: 2 g

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten