en frisse appel-rucola salade
#1 Breng een kookpan met ruim water en een snufje zout aan de kook. Kook de gnocchi 3-4 minuten, giet vervolgens af en spoel af met koud water.
#2 Pel de rode ui en snijd deze in fijne reepjes. Snijd de spitskool in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de spitskool in reepjes. Rode ui en spitskool snijden. Verwarm een scheutje olie in de diepe pan op middelhoog vuur en bak de rode ui en spitskool 5-6 minuten.
#3 Voeg het gerookte paprikapoeder en de gnocchi toe. Draai het vuur wat hoger en bak het geheel al roerend tot de gnocchi goudbruin wordt.
#4 Snijd de appel in kwarten en verwijder de kern. Snijd de appel in dunne plakjes. Meng de appelplakjes met de rucola, het sap van de citroen, dilletopjes, peper en zout.
#5 Breng de gnocchi op smaak met peper en zout. Serveer de gnocchi met de rucola-appelsalade. Eet smakelijk!
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Gnocchi | 500 g
|
1000 g
|
Rode ui
|
1 stuk
|
2 stuks
|
Spitskool
|
1/2 stuk
|
1 stuk
|
Gerookte paprikapoeder
|
1-2 tl
|
2-3 tl
|
Appel
|
1 stuk
|
2 stuks
|
Rucola
|
50 g
|
50 g
|
Citroen
|
1/2 stuk
|
1 stuk
|
Dille | 1/2 bosje | 1 bosje |
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Olie | 1-2 el | 2-3 el |
Kookpan, diepe pan
Energie: 426 kcal, vet: 16 g, waarvan verzadigd: 4 g, koolhydraten: 51 g, waarvan suikers: 18 g, eiwit: 11 g, vezels: 9 g, zout: 1 g
25-30 minuten