met rode linzen en koriander
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de ui en knoflook en snijd in grove parten. Doe de ui en knoflook in een hoge kom of blender en rasp de (geschilde) gember hierboven. Pureer met een staafmixer of blender tot een kruidenpasta. | ||||||
2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en meng met een scheutje olie in een ovenschaal. Bestrooi met wat peper en zout en rooster de bloemkool 20-25 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
3. Bak de kruidenpasta samen met de specerijen in een scheutje olie in een diepe koekenpan 3-4 min op laag vuur. Voeg dan de rode linzen en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan en roer goed door. Laat met de deksel op de pan 20-25 min sudderen. | ||||||
4. Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de zilvervliesrijst en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. | ||||||
5. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Laat dit de laatste 10-15 min meegaren met de linzen dahl. | ||||||
6. Roer de kokosmelk door de dahl heen en breng op smaak met peper en zout. Leg de geroosterde bloemkool op de dahl en bestrooi met wat verse koriander. Serveer de Indiase Dahl met de zilvervliesrijst. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Gember | 0,5 | 1 | st |
Ui | 1 | 2 | st |
Rode linzen | 150 | 300 | gr |
Gemalen komijn, kurkuma en garam masala | 4 | 8 | gr |
Koriander | 0,5 | 1 | bosje |
Winterpeen | 1 | 2 | st |
Bloemkool | 1 | 1 | st |
Zilvervliesrijst | 170 | 340 | gr |
Kokosmelk | 200 | 400 | gr |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
|
Olie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Water (ml) | 300 | 600 |
|
Oven, Kookpan, Staafmixer/Blender, Fijne rasp, Koekenpan
Energie (KJ) 3742, Energie (kcal) 892, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 110, Koolhydraten waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 33, Vetten waarvan verzadigd (g) 18, Vezels (g) 23, Zout (g) 0,9
Dit gerecht kan sporen van andere allergenen bevatten.