Boterbonenpuree met geroosterde portobello's

en ovenfriet

40 - 45 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Maak eerst de marinade: pel en snipper de ui en pers de knoflook uit en snijd de tomaten in blokjes. Verwarm de olie voor de marinade in de koekenpan op laag vuur en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de garam masala en chilivlokken (naar smaak), tomatenpuree, tomatenblokjes en sambal/sriracha toe aan de pan en bak 1-2 min mee. Breng op smaak met peper en zout.
2. Doe de portobello’s in een plastic zak die je kan afsluiten en voeg de marinade toe. Zorg dat de marinade over de hele portobello verdeeld zit en laat de marinade 15 min intrekken.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder eventuele oneffenheden van de aardappels en snijd er frieten van. Doe ze in een kom met olie en zout en hussel goed om. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de frieten in 30-35 min gaar.
4. Haal de portobello’s uit de plastic zak en leg ze in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal bij de frieten in de oven en rooster de portobello’s in 15-20 min goudbruin.
5. Maak de puree: laat de boterbonen uitlekken en spoel goed om. Doe de bonen in een blender of hoge kom samen met het citroensap, de olijfolie, een snuf zout en een scheutje water. Pureer met een blender of staafmixer helemaal glad. Schep de puree in een kookpan en verwarm deze al roerend op halfhoog tot hoog vuur voor circa 3 min.
6. Serveer de portobello’s met de frieten en boterbonenpuree. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Ui klein 1
2 st
Knoflook 1
2 teentje
Tomaten 1
2 st
Specerijenmix (garam masala, chilivlokken) 4
8 gr
Tomatenpuree 70
140 gr
Portobello's  2
4 st
Aardappelen 400
800 gr
Boterbonen 400
800 gr
Citroen 0,5
1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Sambal/Sriracha * (el) 1-2 3-4
Olijfolie

Peper & zout

Olijfolie (marinade) (el) 2 4

Kookgerei

Oven, Kookpan, Koekenpan, Blender/Staafmixer

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2826, Energie (kcal) 674, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 87, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 21, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat geen allergenen.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.