Pasta met rode kool en champignons

en cashewnoten

25 - 30 minuten
Noten

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook. Kook de volkoren spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  2.  Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Snijd de rode kool in kwarten en halveer vervolgens de kwarten. Snijd de harde kern eruit en snijd de rode kool in fijne reepjes. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in kwarten.
  3. Verhit een wokpan op hoog vuur. Voeg een scheutje olie toe zodra de pan heet is. Wok vervolgens de ui, rode kool en champignons tegelijkertijd gedurende 3-4 minuten tot alles beetgaar is. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en bak nog 1-2 minuten mee. Draai het vuur laag en voeg de plantaardige room toe aan de pan. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat nog 1-2 minuten verwarmen.
  4. Pluk de blaadjes van de koriander af en giet de spaghetti af. Voeg de spaghetti toe aan de wokpan en meng alles door elkaar. Voeg indien nodig extra peper en zout toe.
  5. Serveer de pasta met de cashewnoten en blaadjes koriander. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Volkoren spaghetti 170 340 gr
Rode kool 0,5 1 st
Champignons 250 500 gr
Cashewnoten 50 100 gr
Plantaardige room 100 200 ml
Kerriepoeder 4 6 gr
Koriander 1 1 bosje
Ui 0,5 1 st
Knoflook 1 2 teen

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten
Olie
Peper & zout

Kookgerei

Kookpan, wokpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2706, Energie (kcal) 645, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 74, Koolhydraten waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 24, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 19, Zout (g) 0

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Noten.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.