Gele curry met bloemkool

en spinazie

20 - 25 minuten

Bereiding

Snijd hapklare roosjes van de bloemkool. Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in 4-5 minuten beetgaar. Giet ze vervolgens af en spoel om met koud water.

Breng opnieuw water aan de kook in de kookpan en kook de mienoedels volgens de instructies op de verpakking.

Verhit een wokpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe. Doe de currypasta in de pan en roer 1 minuut. Voeg de bloemkoolroosjes en de spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken. Voeg het water en de noedels toe en laat 2-3 minuten sudderen.

Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer de gele curry noedels in een kom en garneer met de cashewnoten. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Bloemkool
0,5 stuk
1 stuk
Mienoedels 125 g 250 g
Gele currypasta 0,5 pak 1 pak
Spinazie 100 g 200 g
Cashewnoten 30 g 60 g

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 1-2 el 2-3 el
Water 150 ml 300 ml

Kookgerei

Kookpan, wokpan

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 2096
Energie (kcal) 499
Eiwit (g) 16
Koolhydraten (g) 56
Koolhydraten waarvan suikers (g) 5
Vetten totaal (g) 22
Vetten waarvan verzadigd (g) 4
Vezels (g) 7
Zout (g) 2