en spinazie
Snijd hapklare roosjes van de bloemkool. Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in 4-5 minuten beetgaar. Giet ze vervolgens af en spoel om met koud water.
Breng opnieuw water aan de kook in de kookpan en kook de mienoedels volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een wokpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe. Doe de currypasta in de pan en roer 1 minuut. Voeg de bloemkoolroosjes en de spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken. Voeg het water en de noedels toe en laat 2-3 minuten sudderen.
Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer de gele curry noedels in een kom en garneer met de cashewnoten. Eet smakelijk!
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Bloemkool
|
0,5 stuk
|
1 stuk
|
Mienoedels | 125 g | 250 g |
Gele currypasta | 0,5 pak | 1 pak |
Spinazie | 100 g | 200 g |
Cashewnoten | 30 g | 60 g |
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Olie | 1-2 el | 2-3 el |
Water | 150 ml | 300 ml |
Kookpan, wokpan
|
per portie |
Energie (KJ) | 2096 |
Energie (kcal) | 499 |
Eiwit (g) | 16 |
Koolhydraten (g) | 56 |
Koolhydraten waarvan suikers (g) | 5 |
Vetten totaal (g) | 22 |
Vetten waarvan verzadigd (g) | 4 |
Vezels (g) | 7 |
Zout (g) | 2 |