Griekse pastasalade

met vegan witte kaas 

Bereiding

#1 Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet de penne af zodra ze klaar zijn en spoel om met koud water. 

#2 Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in halve manen. 

#3 Haal de olijven uit het potje en laat uitlekken in een zeef of vergiet. Halveer de ook de olijven. Haal de witte kaas uit de verpakking en verbrokkel deze grof. 

#4 Doe de penne, rode ui, cherrytomaten, komkommer, olijven en witte kaas samen in een kom. Meng met de extra vierge olie, balsamicoazijn, peper en zout. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Volkoren penne 170 g 340 g
Rode ui 1 stuk 2 stuks
Cherrytomaten 250 g 500 g
Komkommer 1 stuk 2 stuks
Olijven 0,5 stuk 1 stuk
Witte kaas 100 g 200 g

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Extra vierge olie 1 el 2 el
Balsamicoazijn naar smaak naar smaak

Kookgerei

Kookpan

Voedingswaarde

Energie: 640 kcal, vet: 28 g, waarvan verzadigd: 9 g, koolhydraten: 71 g, waarvan suikers: 11 g, eiwit: 22 g, vezels: 11 g, zout: 2 g

Allergenen

20-25 minuten