en zilvervliesrijst
#1 Schil de winterpeen met een dunschiller, snijd eerst door de lengte en dan in plakjes. Haal de uiteindes van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de tofu in blokjes van 2 bij 2 cm en de Spitskool in reepjes.
#2 Pel en snijd de ui fijn, verhit olijfolie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook (uitgeperst) 1-2 min op laag vuur.
#4 Voeg de tofu toe aan het kruidenmengsel en roerbak 2-3 minuten mee. Voeg daarna de kokosmelk toe en roer goed door, breng zachtjes aan de kook.
#5 Voeg de sperziebonen en winterpeen toe en laat in 8-10 minuten beetgaar worden met de deksel op de pan, voeg de laatste 4 minuten de spitskool toe.
#6 Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de zilvervliesrijst en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
#7 Houd wat koriander apart voor de garnering. Hak de rest van de koriander grof en voeg in de laatste minuut toe aan de sajoer lodeh. Breng op smaak met peper en zout.
#8 Serveer de zilvervliesrijst met de sajoer lodeh in een diep bord en garneer met wat koriander. Eet smakelijk!
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Winterpeen | 1 stuk | 2 stuks |
Sperziebonen | 100 g | 200 g |
Tofu | 200 g | 400 g |
Spitskool | 0,5 stuk | 1 stuk |
Zilvervliesrijst | 170 g | 340 g |
Ui | 1 stuk | 2 stuks |
Knoflook | 2 stuks | 4 stuks |
Kurkuma, laos en sereh | 1-2 tl | 2-3 tl |
Kokosmelk | 200 ml | 400 ml |
Koriander | naar smaak | naar smaak |
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Olie | 1-2 el | 2-3 el |
Sambal | 1 tl | 2 tl |
Bruine suiker | 0,5 el | 1 el |
Hapjespan, kookpan
|
per portie |
Energie (KJ) | 3467 |
Energie (kcal) | 829 |
Eiwit (g) | 27 |
Koolhydraten (g) | 87 |
Koolhydraten waarvan suikers (g) | 11 |
Vetten totaal (g) | 38 |
Vetten waarvan verzadigd (g) | 19 |
Vezels (g) | 16 |
Zout (g) | 0 |
25-30 minuten