met appel en tijm
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. | ||||||
2. Verwijder de uiteindes van de prei en snijd deze in ringen. Spoel de preiringen goed af in een vergiet om eventueel vuil te verwijderen. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes | ||||||
3. Snijd de onderkant van de venkel af, verwijder de uiteindes van de venkel en de harde kern. Snijd de venkel in ringen. Schil de appel en snijd in blokjes. Ris de blaadjes tijm van de takjes af (bewaar eventueel een paar ter garnering). | ||||||
4. Hak de walnoten grof en rooster deze in een droge koekenpan voor 2-3 min op hoog vuur. | ||||||
5. Verwarm een scheutje olie in de soeppan op laag vuur en fruit de prei, aardappel, venkel, appel en tijm. Voeg het kerriepoeder, het water en het bouillonblokje toe zodra de groenten wat zachter zijn geworden. Breng het geheel aan de kook en laat 10-15 min zachtjes koken. | ||||||
6. Maak de Surinaamse puntjes licht vochtig en rooster ze voor 2-3 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
7. Zijn de groenten zacht? Pureer de soep met een staafmixer of blender en breng de soep vervolgens verder op smaak met peper en zout. Garneer met de walnoten en overige tijm, serveer met het brood ernaast. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Prei | 2 |
|
4 | st |
Venkel | 0,5 |
|
1 | st |
Appel elstar | 0,5 |
|
1 | st |
Tijm | 0,5 |
|
1 | bosje |
Groentebouillon | 1 |
|
2 | blokje |
Kerriepoeder | 4 |
|
8 | gr |
Surinaamse punten volkoren | 2 |
|
4 | sr |
Walnoten | 40 |
|
80 | gr |
Aardappelen | 200 |
|
400 | gr |
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Olie (el) | 2 | 4 |
Water (ml) | 500 | 1000 |
Peper en zout |
|
|
Koekenpan, Soeppan, Staafmixer/Blender
Energie (KJ) 2377, Energie (kcal) 570, Eiwit (g) 17 Koolhydraten (g) 62, Koolhydraten waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 29, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 13, Zout (g) 3,1
Dit gerecht bevat: Gluten, Noten *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.