Risotto met aubergine en enoki

en pijnboompitten

35 - 40 minuten

Bereiding

  1. Snipper de ui, snijd de aubergine in de lengte door vieren en vervolgens in plakjes. Snijd de enoki door de helft en de courgette in halve maantjes. Kook water in een waterkoker, giet het water in een maatbeker en voeg het bouillonblokje toe.
  2. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui 2 minuten en voeg vervolgens de risottorijst toe. Bak deze mee tot het glazig wordt. Voeg vervolgens een goede scheut bouillon toe en schep om tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  3. Voeg de aubergine, enoki en courgette toe aan de pan en roerbak het 2 minuten. Schenk opnieuw een scheut bouillon toe en herhaal dit elke keer wanneer het vocht is opgenomen door de risotto rijst.
  4. Rooster in een koekenpan zonder olijfolie de pijnboompitten rondom bruin. Houd goed in de gaten, want ze kunnen snel aanbranden! Breng de risotto op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de risotto over de borden en strooi de pijnboompitten erover. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Ui 1 stuk 2 stuks
Aubergine 1 stuk 2 stuks
Enoki 100 g 200 g
Courgette 0,5 stuk 1 stuk
Bouillonblokje 0,5 stuk 1 stuk
Risottorijst 150 g 300 g
Pijnboompitten 20 g 40 g

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 1-2 el 2-3 el
Water 500 ml 1000 ml

Kookgerei

Kookpan, koekenpan

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 2224
Energie (kcal) 529
Eiwit (g) 12
Koolhydraten (g) 81
Koolhydraten waarvan suikers (g) 8
Vetten totaal (g) 16
Vetten waarvan verzadigd (g) 2
Vezels (g) 7
Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht kan sporen van allergenen bevatten