Romige dahl van rode linzen

met naanbroodjes

30 - 35 minuten
Peulvruchten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. 
  2. Verwarm een scheut olie in een ruime hapjespan op mediumhoog vuur. Bak de ui en winterpeen samen met de (uitgeperste) knoflook 3-4 min. Voeg de specerijen toe en bak nogmaals 1-2 min roerend mee.
  3. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de rode linzen, tomaten en het water toe aan de pan en roer goed door. Laat met de deksel op de pan 20-25 minuten sudderen.
  4. Bak de naan af volgens de instructies op de verpakking. Deze kunnen eventueel ook in een droge koekenpan worden opgewarmd op mediumhoog vuur.
  5. Roer de kokosmelk door de Dahl heen en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met wat (fijngehakte) koriander en serveer met de mini naan. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Rode ui 0,5 1 st
Knoflook 1 2 teentje
Gemalen komijn, koriander en kurkuma 4 8 gr
Tomaten 4 8 st
Rode linzen 150 300 gr
Winterpeen 1 2 st
Kokosmelk 200 400 ml
Koriander 0,5 1 bosje
Naanbroodjes 1 2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olie


Water 400 800 ml
Peper & Zout


Kookgerei

Hapjespan met deksel, Oven

Voedingswaarde

Energie (KJ) 4271, Energie (kcal) 1024, Eiwit (g) 34, Koolhydraten (g) 108, Koolhydraten waarvan suikers (g) 15, Vetten totaal (g), 31, Vetten waarvan verzadigd (g) 18, Vezels (g) 33, Zout (g) 2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Sesam.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.