met Turkse mini pide
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper de rode ui en pers de knoflook uit. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in kleine blokjes. | ||||||
2. Verwarm een scheut olie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui, winterpeen en knoflook voor 3-4 min. Voeg de specerijen toe en bak voor 1-2 min roerend mee. | ||||||
3. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de rode linzen, tomaten en het water toe aan de pan en roer goed door. Breng het water aan de kook en laat met de deksel op de pan 20-25 min sudderen. | ||||||
4. Maak de mini pide licht vochtig en rooster voor 3-4 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
5. Proef of de linzen gaar zijn. Wanneer dit het geval is, kan je de kokosmelk door de dahl heen roeren. Breng daarna op smaak met peper en zout. Bestrooi met wat (fijngehakte) koriander en serveer met de mini pide. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Rode ui (middel) | 0,5 | 1 | st |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Gemalen komijn, koriander en kurkuma | 4 | 8 | gr |
Tomaten | 4 | 8 | st |
Rode linzen | 150 | 300 | gr |
Winterpeen | 1 | 2 | st |
Kokosmelk | 200 | 400 | ml |
Koriander | 0,5 | 1 | bosje |
Turkse mini pide | 2 | 4 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olijfolie |
|
|
Water (ml) | 400 | 800 |
Peper en zout |
|
|
Hapjespan met deksel, Oven
Energie (KJ) 4271, Energie (kcal) 1024, Eiwit (g) 34, Koolhydraten (g) 108, Koolhydraten waarvan suikers (g) 15, Vetten totaal (g), 31, Vetten waarvan verzadigd (g) 18, Vezels (g) 33, Zout (g) 2
Dit gerecht bevat: Gluten, Sesam *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.