Wortel-bloemkoolsoep

met naanbrood

Bereiding

#1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 1/4e van de bloemkool af en snijd in roosjes. Doe de roosjes in een ovenschaal met olie en breng de bloemkool op smaak met peper, zout en een mespuntje kurkuma. Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de roosjes in 20-25 minuten goudbruin. 

#2 Snijd de ui fijn en rasp de gember met een fijne rasp. Schil de winterpeen en snijd in stukken. Snijd de overige bloemkool ook in roosjes. 

#3 Bak de ui, uitgeperste knoflook, gember en de rest van de kurkuma in een scheutje olijfolie in een ruime kookpan 3-4 min op laag vuur.

#4 Draai het vuur omhoog en voeg de winterpeen en bloemkool toe aan de pan. Bak 5-6 min mee. 

#5 Voeg het bouillonblokje en het water toe aan de pan. Laat 10-15 min koken. Pureer de groenten vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep. Roer de kokosmelk door de soep heen.

#6 Bak het naanbrood af volgens de instructies op de verpakking. Verdeel de wortel-bloemkoolsoep over de kommen. Garneer de soep met de geroosterde bloemkoolroosjes en dukkahkruiden. Serveer met het naanbrood. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Bloemkool 1 stuk 2 stuks
Kurkuma 1-2 tl 2-3 tl
Ui 1 stuk 2 stuks
Gember 0,5 stuk 1 stuk
Winterpeen 1 stuk 2 stuks
Knoflook 1 stuk 2 stuks
Groentebouillon 1 stuk 2 stuks
Kokosmelk 200 ml 400 ml
Mini naan 2 stuks 4 stuks
Dukkah kruiden 1-2 tl 2-3 tl

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 1-2 el 2-3 el
Water 400 ml 800 ml

Kookgerei

Kookpan, oven

Voedingswaarde

Energie: 704 kcal, vet: 29 g, waarvan verzadigd: 18 g, koolhydraten: 89 g, waarvan suikers: 16 g, eiwit: 21 g, vezels: 14 g, zout: 2 g

Allergenen

25-30 minuten