en broccoli uit de oven
#1 Tempeh marineren: Haal de tempeh uit de verpakking en snijd de tempeh in reepjes. Schil de gember met een dunschiller en snijd fijn. Pel de knoflook en pers fijn. Doe de tempeh, gember, knoflook, sojasaus en ketjap in een kom. Pers de limoen er bovenuit, meng alles door elkaar en leg de reepjes tempeh in de marinade. Zet opzij.
#2 Verwarm de oven voor op 220 graden. Boen de zoete aardappel schoon en snijd ze (ongeschild) in frietjes. Hussel de frietjes in een kom met olijfolie, peper en zout en verspreid ze uit elkaar over een bakplaat met bakpapier. Bak de frietjes in 20-25 minuten af.
#3 Snijd de steel van de broccoli en de bloem in roosjes. Zet de oven op 200 graden en haal de bakplaat uit de oven. Hussel de frietjes door elkaar en verspreid de broccoliroosjes en tempeh eroverheen. Bak het geheel nog 20 minuten af, schep om de 5 minuten om.
#4 Verdeel de tray-bake over de borden. Lekker met een lepel (eivrije) mayonaise. Eet smakelijk!
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Tempeh | 150 g | 300 g |
Limoen | 0,5 stuk | 1 stuk |
Knoflook | 1 stuk | 2 stuks |
Gember | 0,5 stuk | 1 stuk |
Broccoli | 1 stuk | 2 stuks |
Zoete aardappel | 2 stuks | 4 stuks |
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Olie | 1-2 el | 2-3 el |
Sojasaus | 2 el | 4 el |
Ketjap | 2 el | 4 el |
Oven
Energie: 627 kcal, vet: 16,7 g, waarvan verzadigd: 2,7 g, koolhydraten: 97,9 g, waarvan suikers: 42,2 g, eiwit: 14,3 g, vezels: 12,9 g, zout: 2,74
35-40 minuten