Stoof met kastanjechampignons

en zoete aardappel

Bereiding

#1 Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd de zoete aardappels in dunne plakjes. Kook de zoete aardappelplakjes in 7 minuten gaar. 

#2 Verwarm intussen de oven op 200 graden. Verspreid de plakjes zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie en zout. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. 

#3 Snipper de sjalot en snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes. Snijd het harde deel van de koolraap af, verwijder de schil en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Schil de winterpeen, snijd in de lengte in dikke plakken en vervolgens in blokjes. 

#4 Verhit een diepe pan met olijfolie en bak de sjalot tot het glazig wordt. Voeg vervolgens de champignons, koolraap en winterpeen toe aan de pan.

#5 Ris de blaadjes van de tijm en voeg samen met de linzen, bouillonblokje en water toe aan de hapjespan. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.

#6 Schep de champignonstoof in (diepe) borden en garneer met de plakjes zoete aardappel erover. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Zoete aardappel 350 g 700 g
Sjalot 1 stuk 2 stuks
Kastanjechampignons
250 g
500 g
Koolraap
1 stuk
2 stuks
Winterpeen
1 stuk
2 stuks
Tijm
1/2 bosje
1 bosje
Bouillonblokje 1 stuk 2 stuks
Puy linzen 200 g 400 g

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 1-2 el 2-3 el
Water 250 ml 500 ml


Kookgerei

Diepe pan, oven

Voedingswaarde

Energie: 684 kcal, vet: 13 g, waarvan verzadigd: 2 g, koolhydraten: 99 g, waarvan suikers: 22 g, eiwit: 28 g, vezels: 30 g, zout: 1 g

Allergenen

30-40 minuten