Kruidige linzenstoof

met bulgur en ras el hanout

30 - 35 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in hapklare roosjes en verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olie en zout en bak ze in 20-25 minuten mooi bruin. Schep halverwege om.
2. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in halve maantjes. Verhit een scheutje olie in de pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook en winterpeen zachtjes aan op laag vuur.
3. Breng een pan met het water aan de kook voor de bulgur en kook de bulgur in 10 minuten gaar.
4. Voeg de ras el hanout toe aan de pan met ui, knoflook en winterpeen. Bak 1 minuut mee en voeg vervolgens de tomatenblokjes en linzen (uitgelekt en omgespoeld toe). Voeg het water en bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat zachtjes 5-7 minuten sudderen.
5. Voeg de bloemkool uit de oven toe aan de linzenstoof en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
6. Pluk de blaadjes munt van de takjes en hak fijn. Verdeel de bulgur en linzenstoof over de borden en garneer met de verse munt. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Bloemkool 1
1 st
Ui 1
2 st
Knoflook 1
2 teen
Winterpeen 1
2 st
Bulgur 150
300 gr
Ras el hanout 4
6 gr
Tomaatblokjes 400
800 gr
Linzen 400
800 gr
Bouillonblokje 0,5
1 st
Munt 0,5
1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Water 500
1000 ml

Kookgerei

Oven, kookpan, pan met dikke bodem

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3014, Energie (kcal) 715, Eiwit (g) 34, Koolhydraten (g) 106, Koolhydraten waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 10, Vetten waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 35, Zout (g) 2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten