met appel en gekruide worstjes
#1 Pel en snipper de ui. Verwarm een koekenpan met wat olie op laag vuur en fruit de ui zachtjes aan. Snij intussen de appel in kwarten en vervolgens in blokjes. Voeg de appel en rozijnen toe aan de ui met de balsamicoazijn en een snufje zout. Laat dit samen op laag vuur 10 minuten sudderen. Schep zo nu en dan om.
#2 Spoel de zoete aardappel om onder de kraan. Snij de zoete aardappel (hoeft niet te schillen) in kwarten en de kwarten nog eens door de helft. Snij de rode kool in kwarten en verwijder de kern. Snij de rode kool in brede reepjes. Kook de zoete aardappel en de rode kool in twee aparte pannen met een snufje zout. De zoete aardappel mag 8 minuten koken en de rode kool 5 minuten.
#3 Verwarm een grill- of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een klein beetje olie toe aan de pan en bak de grillworstjes tot ze een bruin (grill)randje hebben. Dit zal ongeveer 5 minuten duren. Keer ze halverwege.
#4 Controleer of de aardappels en rode kool gaar zijn en stamp ze beide met een aardappelstamper. Roer ze daarna door elkaar heen en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de appels en rozijnen eroverheen en de worstjes ernaast. Eet smakelijk!
Ui 1 stuk 2 stuks
Appel 1 stuk 2 stuks
Rozijnen 50 gr 100 gr
Zoete aardappel* 2 stuks 4 stuks
Rode kool* 1/2 stuk 1 stuk
Vegan Merguez worstjes 1 pak 2 pakken
Olie 1-2 el 2-3 el
Balsamicoazijn 1-2 el 2-3 el
Kookpan, grillpan/koekenpan
Energie: 707 kcal, vet: 19 g, waarvan verzadigd: 2 g, koolhydraten: 88 g, waarvan suikers: 42 g, eiwit: 39 g, vezels: 19 g, zout: 2 g
30-35 minuten