met taugé en stokbrood
#1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de baguette(s) in het midden van de oven af gedurende 14-16 minuten. Laat vervolgens even afkoelen op het aanrecht voordat je het brood snijdt.
#2 Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte en snijd de rode peper fijn (verwijder eventueel de pitjes als je niet van pittig houdt). Schil de gember en rasp of snijd de gember fijn. Verhit wat olie in een kookpan op laag vuur en fruit de ui, knoflook, rode peper en gember aan tot de ui glazig is.
#3 Snijd intussen de zoete aardappel in blokjes (hoeft niet geschild te worden) en breng het water alvast aan de kook in de waterkoker. Voeg de zoete aardappel, het gekookte water en het bouillonblokje toe aan de kookpan. Draai het vuur hoger en breng de soep aan de kook. Draai het vuur weer laag zodra de soep kookt en laat de soep 7-9 minuten koken tot de blokjes zoete aardappel zacht zijn.
#4 Zoete aardappel gaar? Roer de pindakaas door de soep heen zodat deze helemaal zacht wordt en met de soep mengt. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep en roer de kokosmelk erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
#5 Hak de pinda's grof en snijd de bosui in ringetjes. Serveer de soep met de sneetjes stokbrood, taugé, pinda's en bosui. Eet smakelijk!
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Baguette
|
1 stuk
|
2 stuks
|
Ui
|
0,5 stuk
|
1 stuk
|
Knoflook
|
2 stuks
|
4 stuks
|
Rode peper
|
0,5 stuk
|
1 stuk
|
Gember
|
1 el
|
2 el
|
Zoete aardappel
|
350 g
|
700 g
|
Bouillonblokje
|
1 stuk
|
2 stuks
|
Pindakaas
|
45 g
|
90 g
|
Kokosmelk
|
200 ml
|
400 ml
|
Pinda
|
45 g
|
90 g
|
Bosui
|
1 stuk
|
2 stuks
|
Taugé | 100 g | 200 g |
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Olie | 1-2 el | 2-3 el |
Water | 500 ml | 1 l |
Oven, kookpan, staafmixer
Energie: 873 kcal, vet: 45 g, waarvan verzadigd: 20 g, koolhydraten: 87 g, waarvan suikers: 18 g, eiwit: 24 g, vezels: 12 g, zout: 2 g
Dit gerecht bevat: Gluten, Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten