Aziatische oesterzwammen met gewokte paksoi

met rode peper en basmatirijst

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook voor de basmati rijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. 
  2. Scheur de grote oesterzwammen in kleinere stukken. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en doe de oesterzwammen met de 5-spices in de pan. Leg een wat kleinere koekenpan met de onderkant bovenop de oesterzwammen zodat ze plat worden gedrukt. Hierdoor krijgen ze een lekkere gebakken smaak! Bak de oesterzwammen 3-4 minuten. Keer ze daarna om, leg de koekenpan er weer op en bak nog eens 3-4 minuten.
  3. Snijd de aanzet van de baby bok choy en snijd de rode peper in ringetjes. Snijd hapklare roosjes van de broccoli. 
  4. Verhit de wokpan met wat olie erin op hoog vuur. Wok de baby bok choy, broccoli en rode peper 4 minuten. Voeg vervolgens de sojasaus, sambal/sriracha en suiker toe en wok nog eens 2 minuten. Blus af met wat limoensap. 
  5. Snijd de bosui in ringetjes. Serveer de rijst met de oesterzwammen, gewokte groenten en bosui. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Oesterzwammen 250 500 gram
Basmati rijst 170 340 gram
Paksoi 0,5 1 stuk
Rode peper 0,5 1 stuk
Limoen 0,5 1 stuk
Broccoli 0,5 1 stuk
Bosui 1 2 stuks
5-spice 4 8 gram

Wat je zelf in huis moet hebben

Olie 2-3 el 4-6 el

Sojasaus 2 el 4 el

Sambal/sriracha 2 tl 4 tl

Suiker 1 tl 2 tl

Kookgerei

Kookpan, koekenpan (2x), wokpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 538, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 79, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 17, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 9, Zout (g) 1