met taugé en kokosrasp
#1 Breng twee pannen water aan de kook voor de zilvervliesrijst en de groenten. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
#2 Snijd de onderkant van de spitskool af en snijd de rest in reepjes. Was de kool in een vergiet. Snijd de uiteindes van de sperziebonen en voeg ze toe aan de pan met kokend water. Voeg een snufje zout toe aan de pan.
#3 Kook de sperziebonen 4-5 min en voeg dan ook de spitskool, taugé en de spinazie toe aan de pan. Kook nog eens 4-5 en giet dan af.
#4 Pel de sjalot en snijd in grove stukken. Voeg de sjalot samen met de knoflook (gepeld), de rode peper, de koriander en de kurkuma toe aan een hoge kom. Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een kruidenpasta.
#5 Bak de kruidenpasta in een scheutje olijfolie in een koekenpan 2-3 min op laag vuur. Voeg dan de kokosrasp toe aan de pan en bak nog 3-4 min totdat het vocht wat is verdampt.
#6 Verdeel de zilvervliesrijst over de borden en schep de groenten erop. Bestrooi met de kruidige kokosrasp en pinda's en serveer met een partje limoen.
Zilvervliesrijst 170 g 340 g
Spitskool 1/2 stuk 1 stuk
Sperziebonen 200 g 400 g
Taugé 100 g 200 g
Spinazie 100 g 200 g
Sjalot 1/2 stuk 1 stuk
Knoflookteen* 1 stuk 2 stuks
Rode peper* 1/2 stuk 1 stuk
Koriander- en kurkumapoeder 1-2 tl 2-3 tl
Kokosrasp 40 g 80 g
Limoen 1/2 stuk 1 stuk
Pinda 30 g 60 g
Olie 1-2 el 2-3 el
Kookpan, wokpan
Energie: 576 kcal, vet: 26 g, waarvan verzadigd: 13 g, koolhydraten: 71 g, waarvan suikers: 7 g, eiwit: 12 g, vezels: 9 g, zout: 1 g
25 minuten