met cherrytomaten en amandelschaafsel
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Halveer de cherrytomaten en leg met de gesneden kant naar boven in een grote ovenschaal. Besprenkel de tomaatjes met wat olie en rooster 20-25 min in de oven. Halveer de bimi in de lengte en leg bij de cherrytomaten in de ovenschaal. Draai de oven omhoog naar 200 graden en rooster de bimi de laatste 10-15 min met de cherrytomaten mee. | ||||||
2. Kook water in de waterkoker en schenk in een kom. Laat het bouillonblokje in het water oplossen. | ||||||
3. Snijd de ui fijn en bak samen met de knoflook in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 2-3 min op laag vuur. Draai het vuur hierna omhoog en voeg de risottorijst toe aan de pan. Bak 1 min mee en blus dan af met de tomatenblokjes en een scheutje bouillon. | ||||||
4. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe aan de pan totdat de risottorijst gaar is. Dit duurt ongeveer 18-20 min. | ||||||
5. Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de amandelschaafsel erin tot deze goudbruin kleurt. Let goed op! Dit kan snel verbranden. | ||||||
6. Breng de risotto op smaak met peper en zout en serveer in diepe borden. Garneer met de cherrytomaten, bimi en amandelschaafsel. Knijp wat citroen erover uit. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Risottorijst | 170 | 340 | gr |
Ui | 1 | 2 | st |
Knoflook | 1 | 2 | teen |
Groentebouillon | 0,5 | 1 | blokje |
Bimi | 200 | 400 | gr |
Cherrytomaten | 150 | 300 | gr |
Amandelschaafsel | 20 | 40 | gr |
Citroen | 0,5 | 1 | st |
Tomatenblokjes | 200 | 400 | gr |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Water (ml) | 400 | 800 |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
Oven, Diepe pan, Koekenpan
Energie (KJ) 2386, Energie (kcal) 567, Eiwit (g) 14, Koolhydraten (g) 86, Koolhydraten waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 18, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 6, Zout (g) 1,36
Dit gerecht bevat: Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten