met zoete aardappel & flatbread
#2 Voeg de zoete aardappelblokjes, tomatenpuree en de harissakruiden toe. Roer alles even goed door elkaar en laat een minuutje fruiten. Kook ondertussen water voor de bouillon en los het blokje op het in het water. Schenk de bouillon in de pan en ga door tot de aardappelblokjes onder water staan. Dek de pan af met een deksel en laat het geheel aan de kook komen. Draai het vuur laag en laat zachtjes 5-8 minuten doorkoken tot de zoete aardappelblokjes garen. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.
#3 Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze om. Was ook de spinazie grondig en laat uitlekken. Voeg de spinazie in porties toe aan de pan en wacht tot het slinkt. Voeg vervolgens de kikkererwten toe aan de pan en ook de kokosmelk. Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel nog even op laag vuur sudderen tot de flatbreads klaar zijn (zie stap #4). Is de stoof iets te vochtig? Voeg dan een eetlepel bloem of maizena (mengen met dubbele hoeveelheid koud water) toe.
#4 Leg de flatbreads in de voorverwarmde oven voor 3-5 minuten. Wil je ze wat knapperiger? Laat ze dan wat langer in de oven. Hak ondertussen de amandelen grof.
#5 Serveer de stoof in diepe kommen of borden, garneer met de amandelen en een paar blaadjes peterselie. De flatbreads kun je scheuren en in de stoof dippen. Eet smakelijk!
Ui* 1/2 stuk 1 stuk
Knoflook* 1 teen 2 tenen
Rode peper 1/2 stuk 1 stuk
Zoete aardappel 1 stuk 2 stuks
Tomatenpuree 1/2 blik 1 blik
Harissakruiden 1-2 tl 2-3 tl
Bouillonblokje 1 stuk 2 stuks
Kikkererwten 1/2 blik 1 blik
Spinazie 200 g 400 g
Kokosmelk 1 blikje 1 blik
Amandelen 30 g 60 g
Flatbreads 2 stuks 4 stuks
Peterselie naar smaak naar smaak
Olie 1 e 2 el
Water 500 ml 1 l
Bloem/maïzena (optioneel) 1 el 2 el
Pan met dikke bodem
30 minuten