Salade met biet en kikkererwten

met couscous

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten om in een zeef/vergiet en dep ze droog met een theedoek of met keukenpapier. Verdeel er wat olie, zout en kerriepoeder overheen en hussel goed door elkaar. Verspreid de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze in de oven. Zet de timer op 20 minuten.
  2. Bereid ondertussen de couscous. Kook water  en giet dit bij de couscous in een kom. Dek af en laat 5 minuten staan (niet op het vuur!). Na 5 minuten kun je de couscous met een vork los roeren.
  3. Doe de olie, citroensap, suiker, mosterd, zout en peper in een kommetje. Mix alles goed door elkaar tot je een mooie dressing hebt.
  4. Laat de bietjes uitlekken en snijd in blokjes. Snijd de komkommer ook in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Hak de blaadjes van de peterselie en koriander grof. Kikkererwten klaar? Haal ze dan uit de oven.
  5. Verdeel de couscous over diepe borden met daarover de sla melange, bietjes, komkommer, cherrytomaten, verse kruiden en als laatste de dressing. Meng alles goed door elkaar en eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Gekookte bieten 500 500 gram
Kikkererwten 1 2 blikken
Kerriepoeder 4 6 gram
Couscous 170 340 gram
Citroen 0,5 1 stuk
Komkommer 0,5 1 stuk
Cherrytomaten 250 500 gram
Sla melange 50 50 gram
Peterselie + koriander 1 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Olie 2 el 4 el

Suiker 1 el 2 el

Mosterd 1tl 2tl

Kookgerei

Oven, pan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3142, Energie (kcal) 747, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 113, Koolhydraten waarvan suikers (g) 20, Vetten totaal (g) 12, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 29, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten