met gegrilde aubergine
#3 Snij ondertussen de tomaat en avocado in blokjes. Spoel de kikkererwten om en laat uitlekken.
#4 Pluk de blaadjes van de munt en peterselie en hak deze fijn. Meng de olie, sap van citroen, munt, peterselie en geperste knoflook (halveer de knoflook als je niet van een sterke knoflook smaak houdt) door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Snij als laatste de bosui in ringetjes.
#5 Maak nu de salade op. Mix de afgekoelde bulgur met tomaat, avocado, kikkererwten en de dressing. Hussel alles goed door elkaar en serveer met de gegrilde aubergine bovenop. Eet smakelijk!
Aubergine 1 stuk 2 stuks
Bulgur 170 g 340 g
Vleestomaat 1 stuk 2 stuks
Avocado 1/2 stuk 1 stuk
Kikkererwten* 1/2 blik 1 blik
Munt + peterselie 1/2 bosje 1 bosje
Citroen 1/2 stuk 1 stuk
Knoflook* 1 teen 2 tenen
Bosui 1 stengel 2 stengels
Olie aubergine 1 el 2 el
Olie dressing 2 el 4 el
Oven, kookpan
Energie: 634 kcal, vet: 27 g, waarvan verzadigd: 3 g, koolhydraten: 71 g, waarvan suikers: 7 g, eiwit: 18 g, vezels: 21 g, zout: 1 g
35 minuten