Libanese tabouleh salade

met gegrilde aubergine

Bereiding

#1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aubergine en halveer in de lengte. Snij het vruchtvlees kruislings in, maar snij niet door de schil heen (en pas op voor je handen!). Leg de aubergine met het snijvlak naar boven in een ingevette ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de bovenkant in met olie, peper en zout en bak in 30 minuten zacht en gaar.

#2 Doe de bulgur in een kom en kook dubbel zoveel water. Giet het gekookte water over de bulgur op en dek af met een bord of folie. Laat dit ongeveer 10 minuten staan. Rul de bulgur daarna met een vork en giet eventueel overtollig water af.


#3 Snij ondertussen de tomaat en avocado in blokjes. Spoel de kikkererwten om en laat uitlekken.

#4 Pluk de blaadjes van de munt en peterselie en hak deze fijn. Meng de olie, sap van citroen, munt, peterselie en geperste knoflook (halveer de knoflook als je niet van een sterke knoflook smaak houdt) door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Snij als laatste de bosui in ringetjes.

#5 Maak nu de salade op. Mix de afgekoelde bulgur met tomaat, avocado, kikkererwten en de dressing. Hussel alles goed door elkaar en serveer met de gegrilde aubergine bovenop. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Aubergine 1 stuk 2 stuks

Bulgur 170 g 340 g

Vleestomaat 1 stuk 2 stuks

Avocado 1/2 stuk 1 stuk

Kikkererwten* 1/2 blik 1 blik

Munt + peterselie 1/2 bosje 1 bosje

Citroen 1/2 stuk 1 stuk

Knoflook* 1 teen 2 tenen

Bosui 1 stengel 2 stengels

Wat je zelf in huis moet hebben

Olie aubergine 1 el 2 el

Olie dressing 2 el 4 el

Kookgerei

Oven, kookpan

Voedingswaarde

Energie: 634 kcal, vet: 27 g, waarvan verzadigd: 3 g, koolhydraten: 71 g, waarvan suikers: 7 g, eiwit: 18 g, vezels: 21 g, zout: 1 g

Allergenen

35 minuten