kalamata olijven en walnoten
#1 Kook 250 ml water per persoon voor de bulgur. Doe de bulgur in een kom, giet het gekookte water erop, dek af met een bord of deksel en laat 10 minuten wellen.
#2 Snij ondertussen de komkommer en tomaat in blokjes, de rode ui in halve ringen, de blaadjes van de munt in reepjes en de olijven doormidden.
#3 Spoel de bulgur om met koud water en laat uitlekken in een zeef.
#4 Meng alle gesneden groenten met de sla melange, de bulgur, olie, azijn en flink wat peper en zout. Verkruimel de feto eroverheen en garneer met de walnoten. Eet smakelijk!
Bulgur 170 gr 340 gr
Komkommer* 1/2 stuk 1 stuk
Tomaat 2 stuks 4 stuks
Rode ui* 1/2 stuk 1 stuk
Munt* paar blaadjes paar blaadjes
Kalamata olijven 75 gr 150 gr
Sla melange 50 gr 50 gr
Feto naturel 100 gr 200 gr
Walnoten 30 gr 60 gr
Olie 1-2 el 2-3 el
Balsamico- of witte wijn azijn 1-2 el 2-3 el
Kookpan
Energie: 625 kcal, vet: 30 g, waarvan verzadigd: 6 g, koolhydraten: 62 g, waarvan suikers: 6 g, eiwit: 20 g, vezels: 16 g, zout: 2 g
25 minuten