Griekse salade met vegan feta

kalamata olijven en walnoten

Bereiding

#1 Kook 250 ml water per persoon voor de bulgur. Doe de bulgur in een kom, giet het gekookte water erop, dek af met een bord of deksel en laat 10 minuten wellen.

#2 Snij ondertussen de komkommer en tomaat in blokjes, de rode ui in halve ringen, de blaadjes van de munt in reepjes en de olijven doormidden. 

#3 Spoel de bulgur om met koud water en laat uitlekken in een zeef. 

#4 Meng alle gesneden groenten met de sla melange, de bulgur, olie, azijn en flink wat peper en zout. Verkruimel de feto eroverheen en garneer met de walnoten. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Bulgur 170 gr 340 gr

Komkommer* 1/2 stuk 1 stuk

Tomaat 2 stuks 4 stuks

Rode ui* 1/2 stuk 1 stuk

Munt* paar blaadjes paar blaadjes

Kalamata olijven 75 gr 150 gr

Sla melange 50 gr 50 gr

Feto naturel 100 gr 200 gr

Walnoten 30 gr 60 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Olie 1-2 el 2-3 el

Balsamico- of witte wijn azijn 1-2 el 2-3 el 

Kookgerei

Kookpan

Voedingswaarde

Energie: 625 kcal, vet: 30 g, waarvan verzadigd: 6 g, koolhydraten: 62 g, waarvan suikers: 6 g, eiwit: 20 g, vezels: 16 g, zout: 2 g

Allergenen

25 minuten