Flatbreads met gegrilde groenten

en gedroogde abrikoos

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet. Spoel om met water en laat goed uitlekken. Doe de kikkererwten samen met het teentje knoflook (snij deze in een paar stukken of pers helemaal), sap van de citroen en de olie in de keukenmachine en laat draaien tot een egale massa. Breng op smaak met peper en zout en bewaar tot gebruik in een kommetje.
  3. Snijd de aubergine, courgette en de paprika in dikke plakken. Bestrijk de plakken met wat olie. Laat de grillpan heet worden op middelhoog vuur en grill de groenten 3-4 minuten per kant, tot ze mooie grillstrepen krijgen.
  4. Bak de flatbreads in 2-3 minuten af in de oven. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Hak de peterselie grof. 
  5. Besmeer de flatbreads met de zelfgemaakte hummus. Verdeel daar de gegrilde groenten, gedroogde abrikoos, rode ui en peterselie over. Nog wat verse peper erover en eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Kikkererwten 0,5 1 blik
Citroen 0,5 1 stuk
Knoflook 1 2 stuks
volkoren platbroden 4 8 stuks
Gedroogde abrikozen 50 100 gram
Rode ui 0,5 1 stuk
Aubergine 1 2 stuks
Rode paprika 1 2 stuks
Peterselie 1 1 bosje
courgette 0,5 1 stuk

Wat je zelf in huis moet hebben

Olie 2 el 4 el

Kookgerei

Oven, keukenmachine, grillpan (of koekenpan)

Voedingswaarde

Energie (kcal) 619, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 94, Koolhydraten waarvan suikers (g) 25, Vetten totaal (g) 14, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 23, Zout (g) 1