Flatbreads met gegrilde groenten

Over het gerecht

en gedroogde abrikoos

Bereiding

#1 Verwarm de oven voor op 200 graden.

#2 Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet. Spoel om met water en laat goed uitlekken. Doe de kikkererwten samen met het teentje knoflook (snij deze in een paar stukken of pers helemaal), sap van de citroen en de olie in de keukenmachine en laat draaien tot een egale massa. Breng op smaak met peper en zout en bewaar tot gebruik in een kommetje.

#3 Snij de aubergine en paprika in dikke plakken. Bestrijk de plakken met wat olie. Laat de grillpan heet worden op middelhoog vuur en grill de groenten 3-4 minuten per kant, tot ze mooie grillstrepen krijgen.

#4 Bak de flatbreads in 2-3 minuten af in de oven. Snij de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Hak de peterselie grof. 

#5 Besmeer de flatbreads met de zelfgemaakte hummus. Verdeel daar de gegrilde groenten, gedroogde abrikoos, rode ui en peterselie over. Nog wat verse peper erover en eet smakelijk! 

Wat we sturen

Kikkererwten 1/2 blik 1 blik

Knoflook* 1 stuk 2 stuks

Citroen 1/2 stuk 1 stuk

Aubergine 1 stuks 2 stuks

Rode paprika 1 stuk 2 stuks

Libanese platbroden 4 stuks 8 stuks

Gedroogde abrikozen 50 g 100 g

Rode ui* 1/2 stuk 1 stuk

Peterselie 1/2 bosje 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Olie hummus 2 el 4 el

Kookgerei

Oven, keukenmachine, grillpan (of koekenpan)

Voedingswaarde

Energie: 605 kcal, vet: 14 g, waarvan verzadigd: 3 g, koolhydraten: 92 g, waarvan suikers: 24 g, eiwit: 20 g, vezels: 22 g, zout: 1 g

Allergenen

30 minuten