met kastanjechampignons en paksoi
#1 Breng een pan met water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
#2 Veeg de kastanjechampignons schoon indien nodig en snij ze in plakken. Verwarm wat olie in een wokpan op middelhoog vuur en wok de kastanjechampignons 5 minuten.
#3 Schil de winterpeen en snij in dunne plakken. Snij de onderkant van de paksoi eraf en snij in grove repen. Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Voeg de groenten toe aan de wokpan en wok 3 minuten mee. Leg de groenten daarna apart.
#4 Giet de rijst af. Verwarm wat olie in de wokpan en bak de rijst op hoog vuur gedurende 3-4 minuten. Voeg daarna de groenten weer toe aan de pan samen met de kimchi en de ketjap. Laat even verwarmen.
#5 Mix intussen de mayonaise met de sriracha en snij de bosui in fijne ringetjes. Serveer de fried rice met de sriracha-mayonaise en de bosui erover. Eet smakelijk!
Zilvervliesrijst 170 g 340 g
Kastanjechampignons 250 g 500 g
Winterpeen 1 stuk 2 stuks
Paksoi 1/2 stuk 1 stuk
Knoflook 2 stuks 4 stuks
Kimchi 1/2 pot 1 pot
Bosui 1 stengel 2 stengels
Olie 1-2 el 2-3 el
Ketjap 1 el 2 el
Plantaardige mayonaise 2 el 4 el
Sriracha 1 el 2 el
Kookpan, wokpan
Energie: 659 kcal, vet: 23 g, waarvan verzadigd: 3 g, koolhydraten: 94 g, waarvan suikers: 19 g, eiwit: 15 g, vezels: 13 g, zout: 2 g
25 minuten