Kimchi fried rice

Over het gerecht

met kastanjechampignons en bok choy

Bereiding

#1 Breng een pan met water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

#2 Veeg de kastanjechampignons schoon indien nodig en snij ze in plakken. Verwarm wat olie in een wokpan op middelhoog vuur en wok de kastanjechampignons 5 minuten.

#3 Schil de winterpeen en snij in dunne plakken. Snij de onderkant van de bok choy eraf en snij in grove repen. Schil de gember en rasp of snij heel fijn. Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Voeg de groenten toe aan de wokpan en wok 3 minuten mee. Leg de groenten daarna apart.

#4 Giet de rijst af. Verwarm wat olie in de wokpan en bak de rijst op hoog vuur gedurende 3-4 minuten. Voeg daarna de groenten weer toe aan de pan samen met de kimchi en de ketjap. Laat even verwarmen. 

#5 Mix intussen de mayonaise met de sriracha en snij de bosui in fijne ringetjes. Serveer de fried rice met de sriracha-mayonaise en de bosui erover. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Zilvervliesrijst 170 g 340 g

Kastanjechampignons 250 g 500 g

Winterpeen 1 stuk 2 stuks

Bok choy 1 stuk 2 stuks

Gember 1 el 2 el

Knoflook* 2 stuks 3 stuks

Kimchi 1/2 pot 1 pot

Bosui 2 stengels 4 stengels

Wat je zelf in huis moet hebben

Olie 1-2 el 2-3 el

Ketjap 1 el 2 el

Plantaardige mayonaise 2 el 4 el

Sriracha 1 el 2 el

Kookgerei

Kookpan, wokpan

Voedingswaarde

Energie: 659 kcal, vet: 23 g, waarvan verzadigd: 3 g, koolhydraten: 94 g, waarvan suikers: 19 g, eiwit: 15 g, vezels: 13 g, zout: 2 g

Allergenen

25 minuten