Bombay black noodles

met sinaasappel en pinda's

Bereiding

#1 Maak eerst de dressing: schil de gember en rasp fijn. Rasp eerst de sinaasappelschil en pers daarna het sap uit. Meng de pindakaas, sojasaus, azijn, suiker (los deze eerst op in een beetje warm water), gember, sinaasappelschil en zout in een kommetje. Je kunt de dressing het beste mengen met een mixer of keukenmachine. Zet even opzij.

#2 Schil de winterpeen en snij in dunne plakken. Leg de plakken op elkaar en snij er reepjes van (julienne). Pel en snipper de ui. Pel ook de knoflook en snij in plakjes (zet opzij tot stap 4). Verhit een wokpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe zodra de pan goed warm geworden is. Fruit de ui hierin aan en zodra de ui wat glazig geworden is, voeg je de winterpeen toe.

#3 Kook ondertussen ruim water voor de rijstnoedels en kook deze in 4-5 minuten gaar. Giet daarna af en spoel om zodat ze niet zo plakkerig worden (je verwarmd ze later weer).

#4 Als de winterpeen 3-4 minuten heeft gebakken, voeg je de knoflook toe. Bak deze een minuutje mee en voeg dan de kerrie en kurkuma toe. Giet de adukibonen af, spoel goed om en voeg toe aan de pan. Voeg ook de pinda's en rozijnen toe en de rijstnoedels. Schep alles goed door elkaar en laat even verwarmen op een laag vuur (2-3 minuten, schep goed om).

#5 Snij ondertussen de bosui in ringetjes en de pluk de korianderblaadjes van de steeltjes. Serveer de noedels in diepe kommen of borden en garneer met de bosui, koriander en de dressing naar smaak. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Gember 1-2 el 2-3 el

Sinaasappelschil 1-2 el 2-3 el

Sinaasappelsap 2-3 el 4-5 el

Winterpeen* 1 stuk 2 stuks

Ui 1/2 stuk 1 stuk

Knoflook* 1 teen 2 tenen

Kerrie + kurkuma mix 1-2 tl 2-3 tl

Adukibonen 1/2 blik 1 blik

Zwarte rijstnoedels 170 gr 340 gr

Pinda's + rozijnen 40 gr 80 gr

Koriander paar blaadjes paar blaadjes

Bosui 1 stengel 2 stengels

Wat je zelf in huis moet hebben

Pindakaas 2-3 el 4-5 el

Sojasaus 1 el 2 el

Azijn 1 el 2 el

Suiker 1 tl 2 tl

Kookgerei

Keukenmachine of mixer, wokpan, kookpan

Voedingswaarde

Energie: 728 kcal, vet: 24 g, waarvan verzadigd: 4 g, koolhydraten: 101 g, waarvan suikers: 22 g, eiwit: 17 g, vezels: 13 g, zout: 1 g

Allergenen

30 minuten