artisjok en olijf
#1 Snij 2 à 3 plakken van de citroen af. Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakjes mooi bruin. Pel en snij intussen de ui in halve ringen.
#2 Zet een pan water op voor de orzo. Bereid de orzo volgens de instructies op de verpakking.
#3 Leg de plakjes citroen opzij en fruit de ui in dezelfde olie in de koekenpan. Pel de knoflook en snij deze fijn. Voeg toe aan de ui zodra deze wat glazig is en fruit 1-2 minuten mee. Blus af met de witte wijnazijn.
#4 Spoel intussen de kikkererwten om in een zeef of vergiet. Laat even uitlekken. Voeg de kikkererwten en spinazie toe aan de pan. Roer tot de spinazie is geslonken. Rasp de citroen boven de pan.
#5 Giet de orzo indien nodig af en voeg de orzo toe aan de koekenpan. Roer goed door en laat 3-4 minuten meebakken. Breng op smaak met peper en zout.
#6 Snij de antipasti mix in kleine stukjes en voeg toe aan de orzo. Roer nog eens goed door en serveer in diepe borden. Garneer met een (half) schijfje gebakken citroen. Eet smakelijk!
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Citroen | 0,5 stuk | 1 stuk |
Ui | 1 stuk | 2 stuks |
Orzo | 170 g | 340 g |
Knoflook | 2 stuks | 4 stuks |
Kikkererwten | 0,5 blik | 1 blik |
Spinazie | 100 g | 200 g |
Antipasti | 0,5 pot | 1 pot |
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Olie | 2 el | 4 el |
Witte wijnazijn | 1 el | 2 el |
Kookpan, koekenpan
Energie: 668 kcal, vet: 15 g, waarvan verzadigd: 3 g, koolhydraten: 100 g, waarvan suikers: 14 g, eiwit: 26 g, vezels: 16 g, zout: 2 g
30 minuten