Romige tomatencurry met garam masala

en gekleurde tomaatjes, spinazie en rode ui

25 - 30 minuten
Volkoren

Bereiding

  1. Pel de rode ui en snij een paar halve ringen eraf ter garnering straks. Pel en snipper de rest van de rode ui. Pel de knoflook en snij fijn. Schil de gember en snij deze heel fijn. Verwarm wat olie in een koekenpan op laag vuur en fruit de rode ui aan tot deze glazig is. Voeg daarna de knoflook en gember toe en fruit 1-2 min mee.
  2. Voeg de garam masala toe en bak 1 min al roerend mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 2 min mee. 
  3. Halveer de cherrytomaten. Voeg de kokosmelk al roerend toe aan de koekenpan en voeg de cherrytomaten en het water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes 10 min sudderen. Roer af en toe. 
  4. Zet een pan water op voor de rijst en kook deze volgens de instructies op de verpakking.
  5. Voeg de spinazie toe aan de tomatencurry en roer tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. 
  6. Serveer de rijst met de tomatencurry erop en garneer met de rode ui. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Rode ui 0,5 1 st
Knoflook 2 4 teentje
Gember 1 1 st
Garam masala 4 8 gr
Tomatenpuree 70 140 gr
Gemengde cherrytomaten 250 500 gr
Kokosmelk 200 400 gr
Zilvervliesrijst 170 340 gr
Spinazie 100 200 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olijfolie


Water 100 200 ml
Peper & Zout


Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie: 669 kcal, vet: 32 g, waarvan verzadigd: 18 g, koolhydraten: 78 g, waarvan suikers: 13 g, eiwit: 15 g, vezels: 10 g, zout: 1 g

Allergenen

Dit gerecht kan sporen van andere allergenen bevatten.