Romige tomatencurry met garam masala

Over het gerecht

gekleurde tomaatjes, spinazie en rode ui

Bereiding

#1 Pel de rode ui en snij een paar halve ringen eraf ter garnering straks. Pel en snipper de rest van de rode ui. Pel de knoflook en snij fijn. Schil de gember en snij deze heel fijn. Verwarm wat olie in een koekenpan op laag vuur en fruit de rode ui aan tot deze glazig is. Voeg daarna de knoflook en gember toe en fruit 1-2 minuten mee.

#2 Voeg de garam masala toe en bak 1 minuut al roerend mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. 

#3 Halveer de cherrytomaten. Voeg de kokosmelk al roerend toe aan de koekenpan en voeg de cherrytomaten en het water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes 10 minuten sudderen. Roer af en toe. 

#4 Zet een pan water op voor de rijst en kook deze volgens de instructies op de verpakking.

#5 Voeg de spinazie toe aan de tomatencurry en roer tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. 

#6 Serveer de rijst met de tomatencurry erop en garneer met de rode ui. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Rode ui 0,5 stuk 1 stuk
Knoflook 2 stuks 4 stuks
Gember 1 el 2 el
Garam masala 1-2 tl 2-3 tl
Tomatenpuree 2 el 4 el
Gemengde cherrytomaten 250 g 500 g
Kokosmelk 200 ml 400 ml
Zilvervliesrijst 170 g 340 g
Spinazie 100 g 200 g


Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 2 el 4 el
Water 100 ml 200 ml


Kookgerei

Koekenpan, kookpan

Voedingswaarde

Energie: 669 kcal, vet: 32 g, waarvan verzadigd: 18 g, koolhydraten: 78 g, waarvan suikers: 13 g, eiwit: 15 g, vezels: 10 g, zout: 1 g

Allergenen

30 minuten